Hlavní obsah

Fotbalově to nebylo špatné, mínil Kadlec po nevydařené konfrontaci se Skotskem

Praha

Ani na osmnáctý pokus pod trenérem Pavlem Vrbou nedokázala česká fotbalová reprezentace udržet čisté konto. Při čtvrteční konfrontaci se Skotskem stačil soupeři jediný vydařený útok, aby slavil vítězství. „Chtěli jsme konečně udržet nulu," přiznal obránce národního mužstva Michal Kadlec po prohře.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Skot Ross McCormack při přímém kopu proti české zdi.

Článek

„Šli jsme do zápasu s cílem vyzkoušet určité věci. Něco se vydařilo, jiné věci nikoliv. Věděli jsme, že Skotové odkrývají kraje. Do přestávky jsme si tak připravili několik dobrých pozic. Po pauze už to bylo těžké, nedopřáli nám prostor a byli zatažení v šesti sedmi lidech," přemítal o vývoji zápasu zkušený zadák patřící tureckému Fenerbahce.

„My jsme se nechtěli uchylovat k nějakému nakopávání. Fotbalově to z naší strany nebylo špatné. Soupeři maximálně vyhovoval vývoj zápasu. Skotové byli šťastnější, hráli velice organizovaně v obraně po vstřeleném gólu," vyzdvihl kvality protivníka Kadlec.

„Inkasovali jsme po naší šanci, kdy jsme situaci mohli přerušit na polovině hřiště. Já jsem byl poměrně daleko, možná mohl Tomáš Koubek reagovat jinak," vracel se ke klíčovému okamžiku zápasu Kadlec.

Nevymlouval se na skutečnost, že do zápasu naskočila řada hráčů s minimálními reprezentačními zkušenostmi. „Příprava je od toho, aby dostali šanci i jiní kluci. Byla to užitečná konfrontace."

Kadlec je přesvědčený, že až přijdou ostré zápasy na šampionátu, výkony českého týmu budou odlišné. „Chtěli jsme pochopitelně porazit i Skotsko. Jdeme do každého utkání naplno. Ale máme dost času všechno vypilovat. Navíc předpokládám, že při utkání se Španělskem nebude soupeř zatažený v deseti a my do něj nebudeme bušit. Turci a Chorvati jsou zase skvělí na balónu. Ve Francii nás čekají naprosto odlišné zápasy ve srovnání se Skotskem," vykládal Kadlec po čtvrtečním nezdaru.

Už v úterý jej se spoluhráči čeká další přípravný duel na půdě Švédska, v jehož sestavě by neměl chybět hvězdný Ibrahimovic. „Oni hráli výborně v kvalifikaci i baráži o šampionát. Nepředpokládám, že by v domácím prostředí sázeli na zformovanou obranu. Ve srovnání se Skotskem půjde z herní stránky zcela určitě o naprosto odlišný zápas."

Reklama

Související témata: