Hlavní obsah

Skotové sklidili posměch za růžové dresy, zaujali překvapivým výsledkem, píše britský tisk

Praha

Britská média po nečekané výhře skotských fotbalistů v přípravě nad Českou republikou 1:0 ocenila především výkon brankáře Allana McGregora. Pochvaly se dočkal i trenér Gordon Strachan, který na rozdíl od svého předchůdce Craiga Leveina při poslední návštěvě Prahy nastoupil k utkání se dvěma útočníky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barry Bannan ze Skotska (vlevo) a český záložník Jakub Rada.

Článek

"Češi míří na mistrovství Evropy, kde na ně čekají Španělsko, Chorvatsko a Turecko, naštěstí pro trenéra Pavla Vrbu nebude za ani jeden tým chytat McGregor," napsal Daily Mail. "Skotsko sice sklidilo posměch za růžové dresy, zaujalo však jinak - překvapivým výsledkem," dodal.

Server Scotsman zase srovnal čtvrteční zápas s posledním vystoupením v Praze v kvalifikaci mistrovství Evropy před šesti lety. "Je neuvěřitelné, jaký rozdíl udělá hra s útočníkem. Naposledy to bylo devadesát minut trápení a utrpení v rozestavení 4-6-0, teď Skotům stačilo deset minut na to, aby se ujali vedení nad týmem, který je v pořadí FIFA o dvacet míst výš než oni," uvedl.

"Byla to však obrana, kde Skotsko excelovalo. Dalo tak fanouškům naději, že až začne kvalifikace o postup na světový šampionát v Rusku, bude možná všechno probíhat jinak než obvykle," připomněl neúspěch v bojích o Euro ve Francii, ve kterých Skotsko prohrálo například s Gruzií.

Strachanovu volbu rozestavení ocenil i Daily Record. "Skotsko nastoupilo v Praze v otřesných růžových dresech, ale to nebylo to jediné, čím zaujalo. Strachan poslal na hřiště o dva útočníky víc než Levein před šesti let," napsal list.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články