Hlavní obsah

Lvíčata přibrzdila hrubka brankáře Zimy. Ale vydřeli jsme důležité vítězství, radoval se Lavička

Uherské Hradiště

Povinné tři body vybojovali čeští fotbalisté do 21 let v Uherském Hradišti v šestém kvalifikačním utkání o postup na ME 2017 proti Lotyšsku. O výhru 2:1 se nejvíc zasloužil střelec obou branek Schick, jemuž u obou tref asistoval záložník Ajaxu Černý. Mladí Češi se vyšvihli do čela tabulky skupiny, v níž zůstávají jako jediní bez porážky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalistů do 21 let Vítězslav Lavička.

Článek

„Stál proti nám nepříjemný a houževnatý soupeř, avšak v báječné atmosféře jsme vydřeli strašně důležité vítězství, byť náš výkon nebyl zdaleka optimální. Postrádal jsem u kluků víc lehkosti a sebevědomí. Jsme ale strašně rádi, že jsme navázali na dvě vítězství nad Belgií a v Moldavsku z konce podzimu," radoval se kouč Lvíčat Vítězslav Lavička.

Jeho tým přibrzdila hrubka brankáře Zimy při vyrovnávacím gólu Lotyšů. „Ten byl hodně laciný a hloupý. Naštěstí jsme hned po přestávce zužitkovali nepřímý kop v soupeřově velkém vápně, přestože jsme se této nezvyklé standardce v přípravě zrovna moc nevěnovali. Schick ovšem prokázal svoji šikovnost," pochválil trenér autora pěti kvalifikačních branek. „Střela do horního růžku mi sedla parádně," zářil Patrik Schick.

Nahrál mu na ni středopolař Václav Černý, který si cenil, že český celek gólmanova chyba nepoznamenala. „Škoda jen, že jsme ve druhé půli nepřidali z tlaku třetí branku. Nemuseli jsme se o vítězství strachovat až do konce. Dobře to ovšem dopadlo, těsné vedení jsme si pohlídali," oddechl si.

Další kvalifikační střetnutí sehrají Češi v úterý na Maltě, která je v šestičlenné tabulce skupiny předposlední.

Reklama

Související témata: