Hlavní obsah

Příprava podle Vrbova gusta. Na EURO odjedeme po dvou těžkých zápasech, avizuje kouč

Praha
Aktualizováno

Přípravu na šampionát ve Francii má nalajnovanou, teď jen aby se mu mužstvo po skončení klubové sezóny sešlo pokud možno kompletní. Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba už se těší na přípravné duely. Národní tým se na soustředění v Rakousku před ME utká 27. května s Maltou a 1. června s Ruskem. Generálku na EURO odehraje 5. června s Koreou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba během tréninku české fotbalové reprezentace před utkáním kvalifikace na Islandu.

Článek

Termínová listina přípravy na letní mistrovství Evropy ve Francii je kompletní. Prvním testem pro české fotbalisty bude duel s Maltou, který je na programu 27. května v rakouském Kufsteinu. Následuje duel s Ruskem, dalším účastníkem ME, 1. června v Innsbrucku. Ihned po něm se reprezentace vrátí zpět do Prahy. Generálkou na EURO je 5. června utkání proti Jižní Koreji v Praze.

Trenér Pavel Vrba oznámí nominaci na ME 19. května. Reprezentanti se pak sejdou na oficiálním srazu v Praze 23. května. O dva dny později vyrazí na soustředění do rakouského Kranzachu.

„Na závěrečnou přípravu jsme podle mého názoru získali velmi zajímavé soupeře. Omezeni jsme byli samozřejmě i tím, že jsme se mohli utkat pouze s jedním týmem, který se také představí na mistrovství Evropy, tedy Ruskem," poukazuje Vrba.

Experimenty proti Maltě, pak už ne

"Maltu máme na začátku soustředění a ještě to bude zápas, v němž můžeme něco zkoušet a lehce improvizovat. Naopak další zápasy s Ruskem a Jižní Koreou už budou směřovat k začátku mistrovství Evropy, čemuž bude odpovídat i sestava. Tam bude příprava jednoznačně gradovat," avizuje kouč.

Soupeři odpovídají jeho představám. "Na EURO odjedeme po dvou vyloženě těžkých zápasech, což jsme chtěli. Rusko a Jižní Korea toho jsou zárukou. Jižní Korea je určitě také hodně zajímavým soupeřem v domácí generálce pro naše fanoušky," věří Vrba.

Do Francie pak reprezentanti vyrazí 8. června a zamíří přímo do Tours, kde během turnaje rozbijí svůj hlavní stan. V základní skupině budou jejich soupeři postupně 13. června Španělsko, 17. června Chorvatsko a o další čtyři dny později Turecko.

Program reprezentace před ME
19. května (12:30): nominační TK (tiskový sál FAČR)
23. května (10:30): sraz reprezentace (NH Hotel)
25. května (10:30): odlet na soustředění do Innsbrucku
27. května (18:00, Kufstein): ČR - Malta
1. června (18:00, Innsbruck): Rusko - ČR (po utkání návrat do Prahy)
5. června (15:10, Praha): ČR - Jižní Korea
8. června (11:00): odlet do Francie

Reklama