Hlavní obsah

Kouzelník Jiggy zaklel střelce Minnesoty

Noční můra soupeřů Anaheimu, brankář Jean-Sebastien Giguere přezdívaný Jiggy, zaklel střelce Minnesoty, která mu v duelu překvapivých semifinalistů Stanleyova poháru ještě nevstřelila gól. Po první porážce 0:1 v prodloužení zaváhali Wild i v pondělí, když prohráli 0:2. Stejným poměrem prohrávají i v sérii, přestože obě utkání sehráli doma.

Foto: ČTK

Kouzelník Jiggy, Jean-Sebastien Giguere, předvádí v play-off doslova černou magii.

Článek

Anaheim se i v tomto souboji soustředil na výtečnou defenzívu opřenou o skvělou Giguerovu formu, navíc jim v pondělním klání dokonale vycházely oslabení. Z obou gólů se střelci Kurt Sauer a Rob Niedermayer radovali právě v početní nevýhodě, při obou trefách byl na ledě český obránce Wild Filip Kuba. Nováček v NHL Sauer pochází z okolí Minnesoty a v takřka domácím prostředí se radoval ze své první branky v play-off. "Sledovala to tu celá moje rodina. Je to krásný pocit," řekl po zápase šťastný hráč, který po nahrávce Stevea Rucchina střílel od kruhů. "Nejsem tam tak často, takže jsem nic nevymýšlel a radši jsem vystřelil," popsal radostný okamžik.

Kačeři tak pokračují v neuvěřitelném tažení Stanley Cupem, všechny tři dosavadní série začínali na ledě soupeře a pokaždé si do Kalifornie vezli dvouzápasový náskok. Stali se tak prvním týmem v historii, který to dokázal. Cizí arénu dobyli již šestkrát, jen jednou byli poraženi...

Další zprávy z NHL
ČECHMÁNEKVe Philadelphii se mluví o výměně
SPEKULACEKdo nahradí Čechmánka?

Zaklínadlo: tým, tým, tým...

"Nula není v play-off vůbec důležitá. Hlavní je, abyste vyhráli. A to jsme dokázali. Myslím, že jsme odvedli vynikající týmovou práci," liboval si hrdina Giguere, který už více než dvě a půl hodiny neinkasoval. Wild i v pondělí marně hledali skulinku v jeho postoji, vyslali na něj čtyřiadvacet ran, ale bez úspěchu.

Pokud se Minnesota v příštích dvou utkáních rapidně nezlepší, diváci v Xcel Energy Centru se jí letos už nedočkají. Ale Wild nejsou venku bez šancí, chlubí se také velmi dobrou bilancí šesti vítězství a jen dvou porážek. "Prostě se nám nedařilo," krčil rameny domácí kouč Jacques Lemaire. "Příliš jsme sólovali, nehráli jsme týmově. Soupeř ano a rozdíl byl znát. Je to jednoduché, jednoho hráče zastavíte strašně snadno," konstatoval smutně.

Domácí forvard Andrew Brunette připomněl, že Anaheim v play-off vyřadil týmy, které mají v ofenzívě výraznější individuality než Minnesota. "Když hráči Detroitu ani Dallasu nepřekonali jejich obranu svými schopnostmi, tak se nám se to určitě nepodaří. Musíme hrát týmově," zopakoval taktiku na středeční zápas v Kalifornii.

Západní konference
Minnesota - Anaheim 0:2
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:1. Branky: 28. Sauer, 49. R. Niedermayer. Střely na branku: 24:22. Diváci: 19.344. Výsledek předešlého zápasu: 0:1 ve 2. prodl. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: