Hlavní obsah

Schumacher: Renault? Žádná konkurence!

PRAHA

Pilot stáje Ferrari Michael Schumacher se dvěma vítězstvími v řadě posunul po nevydařeném začátku sezóny na druhé místo průběžného pořadí mistrovství světa. I přesto, že mu před dvěma týdny v Barceloně šlapal na paty Fernando Alonso s renaultem, považuje německý jezdec za největšího současného rivala stáj McLaren.

Foto: Internet

Michael Schumacher

Článek

"Neřekl bych, že Renault udělal tak velký krok dopředu, aby na místě našeho největšího konkurenta vystřídal McLareny," komentoval pro server racing.live.com pětinásobný mistr světa fakt, že Alonsův renault se dokázal jako jediný prosadit za novým monopostem Ferrari a dojet se ztrátou pouhých 5 sekund, navíc před třetím Barrichellem.

"Přeneseně řečeno: myslím, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Vozy stáje McLaren jezdí skvěle od začátku šampionátu, i když nepopírám, že výsledek Renaultu z Barcelony je vynikající. Počkejme si ale na další závody," přemítal Schumacher.

"Až další vývoj ukáže, která stáj je skutečně konkurenceschopná. Teď nenarážím jen na Renault, ale i na Williams, který má stále problémy. Pro nás je zkrátka oponent číslo jedna stáj McLaren," uzavřel německý pilot.

Jezdci sehrají fotbalovou benefici

Před víkendovou Velkou cenou Rakouska sehrají piloti formule 1 v čele se Schumacherem benefiční fotbalový zápas pro děti, jež byly zraněny v době války v Bosně nášlapnými minami.

Pětinásobný světový šampion bude mít ve středu v slovinské Nove Gorici za spoluhráče například Fernanda Alonsa, Jarna Trulliho, Giancarla Fisichellu či hvězdu motocyklového seriálu mistrovství světa Maxe Biaggiho.

Proti nim se postaví slovinský Výběr hvězd. Členy takzvaného All Star týmu mají být například premiér Anton Rop, světoví lyžaři Jure Košir a Mitja Kunc či Srečko Katanec, bývalý trenér slovinské fotbalové reprezentace. Veškeré příjmy z utkání poputují na konto rehabilitačního centra v Lublani.

Lauda napadl rakouskou vládu

Bývalý několikanásobný mistr světa formule 1 a nedávno odvolaný šéf stáje Jaguar Niki Lauda spolu s generálním ředitelem A1-Ringu Hansem Geistem v rozhovoru pro rakouskou televizi ORF obvinili rakouskou vládu z nedostatečné snahy o zachování Velké ceny pod Alpami.

"Doufám, že se nikoho nedotknu, ale mám pocit, že žijeme v banánové republice," přiznal Geist v interview. Lauda dodal, že po odchodu Susanne Riessové-Passerové, která podepsala smlouvu na pořádání závodu, z ministerstva sportu se o další vývoj už nikdo nestaral.

Velká cena Rakouska bude na A1-Ringu o tomto víkendu zřejmě poslední, v souvislosti s evropským tažením proti tabákové reklamě. V příští sezóně by ji měl nahradit závod na novém okruhu v Bahrajnu.

Reklama