Hlavní obsah

Atletická federace se pře s Francouzi o Edwardsův doping

PAŘÍŽ

Mezi zástupci Mezinárodní atletické federace a francouzskými funkcionáři se rozhořel spor o pozitivní dopingový test trojskokana Jonathana Edwardse. Francouzi chtějí britského světového rekordmana potrestat, protože na loňském mítinku Zlaté ligy neprošel dopingovou zkouškou. Edwards by tak s největší pravděpodobností přišel o mistrovství světa v Paříži.

Foto: internet

Britský trojskokan Jonathan Edwards.

Článek

IAAF ale atleta brání, jelikož užívání léku obsahujícího zakázané látky řádně oznámil, a žádný trest proto nepřipadá v úvahu. "Musíme samozřejmě trvat na tom, že o právu našich atletů startovat na závodech budeme rozhodovat sami a ne nějaký francouzský úřad," prohlásil generální sekretář Istvan Gyulai.

Sedmatřicetiletý Brit měl podle německého listu Frankfurter Allgemeine Zeitung pozitivní test vloni 5. července při mítinku Zlaté ligy v Paříži. Analýza v jeho těle odhalila stopy morfia, které prý pocházelo z preparátu obsahujícího kodein. Francouzská antidopingová agentura proto Edwardse obvinila z dopingu a požaduje pro něho trest, který by trojskokana připravil o start na světovém šampionátu.

Místopředseda IAAF Arne Ljungqvist potvrdil, že mistr světa z roku 1991 používal k doléčení lehkého zranění prostředek obsahující kodein, podle předpisů to ale předem ohlásil. Proto IAAF trvá na tom, že Edwars může na světovém šampionátu, který v Paříži začíná 23. srpna, startovat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články