Hlavní obsah

Kadlec trefil místo brány dům! Přímé kopy, nohejbal, došlo i na čutanou s dětičkami

Kranzach

Pohodový víkend prožili čeští fotbalisté připravující se v rakouském Kranzachu na mistrovství Evropy startující ve Francii 10. června. Na jedné straně tréninkové dávky kouče Vrby vyplněné kupříkladu nohejbalovým turnajem dvojic či soutěží v přímých kopech, pak i zábava s ratolestmi po splnění fotbalových povinností.

Trénink - přímé kopy, KadlecVideo: Radek Malina (Kranzach), Právo

 
Článek
Fotogalerie

Nohejbálek reprezentantů

Trénink - přímé kopy, Krejčí

Po sobotním dopoledním dvouhodinovém drilu vyrazili během volného odpoledne někteří hráči v čele s Čechem a Plašilem do Kössenu na golf, další borci v doprovodu partnerek na elektrokolech obkroužili jezero Walchsee a někteří s dětmi užívali u bazénu. „Byl jsem na tobogánech, šlo hlavně o odpočinek psychický," smál se útočník David Lafata.

V neděli dopoledne absolvovala reprezentace otevřený trénink. Dorazilo několik zvědavců, nechyběli lovci autogramů s připravenými podpisovými kartami. Po rozcvičení se mužstvo rozdělilo na dvě skupiny.

Jedna absolvovala turnaj v nohejbalu dvojic pod bedlivým dohledem hlavního trenéra Vrby, který hlídal čas vyměřený pro souboje. „Dobře Sivi," chválil kouč obránce Sivoka smečujícího po přihrávce od Lafaty. Reprezentanti bojovali o body v těchto dvojicích: Krejčí - Kadeřábek, Skalák - Kadlec, Šural - Pavelka, Mareček - asistent Svoboda, Lafata - Sivok, Necid - Rukavička (kondiční trenér), Plašil - Limberský, Darida - Hubník, Suchý - Kolář, Škoda - Schick a Dočkal - Gebre Selassie.

Káco, ty už ne

Když byla nohejbalová hřiště zaplněná, druhá polovina mužstva absolvovala soutěž v zahrávání přímých kopů, následně pak v zakončení po centrech ze stran. „Káco, ty už ne," dobírali si spoluhráči obránce Michala Kadlece, když z prvního přímého kopu jeho rána letěla i přes ochrannou síť a orazítkovala rodinný dům za brankou a při druhém pokusu budoucí obránce Sparty také vysoko přestřelil.

„Jiříku, to jsou lahůdky," chválil naopak Ladislav Krejčí centry parťáka Skaláka, když míče uklidil neomylně do sítě a o pár minut dříve luxusně trefil tři přímé kopy.

Jak postupně hráči končili tréninkovou jednotku, věnovali se dětem. Exceloval zejména obránce Pavel Kadeřábek, který proháněl syny spoluhráčů Dočkala a Lafaty. „Musíš ho obejít, hlavně ho ale nezraň," pobízel juniora Lafatu navlečeného do tátova reprezentačního dresu, když s míčem pobíhal kolem Samuela Dočkala oděného do Ronaldova trika.

Do bitvy malých capartů na dvě branky se zapojil záložník Jiří Skalák. Následně se Kadeřábek na čáře vrhal po mini balónech vyslaných směrem na branku dětičkami borců, kteří ještě plnili tréninkovou jednotku. Brzy se zapojil i Ladislav Krejčí, který pohotově lapil dělovku Patrika Schicka mířící místo na branku do hloučku maličkých ratolestí. „Pozor na děti," houkl následně brankář Tomáš Vaclík na parťáky při dalších dvou střeleckých pokusech mladého útočníka pálícího zase úplně mimo.

Když po dvou hodinách trénink skončil, mířili hráči na oběd a za odpočinkem před odpolední tréninkovou jednotkou. Trávník pro uzavřený trénink startující v pět hodin měl Vrbův tým řádně nakropený, neboť nad údolím se přehnala bouřka doprovázená vydatným deštěm. Když se ale svěřenci Pavla Vrby šikovali k další přípravě na francouzské bitvy, už zpod mraků znovu prosvítaly slunečníky paprsky.

Reklama

Související témata: