Hlavní obsah

Čech koncertoval a vynalézal. I milovníkovi vážné hudby Brücknerovi se jeho písnička líbila

zp (Tours)Sport.cz

Pódium mu v hotelu v Tours nepostavili, ani koncertovat uvnitř zámku nesměl. Petr Čech musel prostě vzít zavděk garáží, kam se uchýlil se svými bubny, nahrávací soustavou a masérem Poustkou. „A Eda byl s kytarou vynikající,“ vychvaloval šoumena Poustku, do jehož náplně patří i obveselování hráčů a vyplnění každého přání, které jim na očích vidí.

Petru Čechovi to jde i za bicí soupravouVideo: Radek Malina, Sport.cz

 
Článek

Čechovi ho v hotelovém komplexu Chateau Belmont nahoře nad Tours pochopitelně splnil milerád, když tentokrát kapitán Rosický kytaru do rukou nevzal. Před čtyřmi lety v polské Vratislavi si čeští legionáři z Ostrovů propachtovali zkušební místnost kousek od hotelu, kde spolu nacvičovali a zkoušeli, v Tours ale nic podobného k mání není.

Čech proto vzal zavděk garáží sloužící jako sklad a zkušebna zároveň. Posluchači sice na jeho koncert skoro žádní nepřišli, ale on byl i tak spokojen.

„Netuším, zda nás spoluhráči viděli, ale slyšeli nás určitě. Nahráli jsme s Edou písničku od Olympiku, která se docela povedla. I milovník vážné hudby trenér Brückner si ji přišel poslechnout a asi se mu líbila," pochlubil se Čech, který na šampionátu v Polsku vystoupil i na koncertu v Českém domě.

Tentokrát podobnou příležitost mít nebude, neboť v Tours žádný není, o to víc vynalézavosti projevuje. Na tréninku třeba poházel při nacvičování střelby před svou šestnáctkou pet lahve naplnměné vodou, od nichž se balóny odrážely, měnily směr a měly ho mást.

„Když nejsou k mání potřebné pomůcky na nácvik reflexu a potřebujete trénink ztížit, musíte si poradit. A petky splnily účel na sto procent. Jen škoda, že jsem nesehnal větší," pochvaloval si Čech svůj objev.

Reklama

Související témata: