Hlavní obsah

Adín, dva, tri, četýre - éto double! Vrba už energicky cepuje Anži

Moskva

Energická gesta, svižný trénink. Ještě předminulý týden takhle v Tours cepoval českou reprezentaci během evropského šampionátu ve Francii. Ruská slovíčka prozrazují, že doba se rychle změnila. Trenér Pavel Vrba se ve čtvrtek nejen upsal fotbalovému klubu Anži Machačkala, hned také byl svým novým svěřencům představen a stihl s nimi první trénink. Podívejte se, jak jeho nástup proběhl.

Vrba poprvé trénoval Anži.

 
Článek

Do dalekého Dagestánu zatím nemusí. Smlouvu podepsal v Moskvě a pak se rychle přesunul na bázu do Novogorsku nedaleko ruské metropole.

V šatně Anži Machačkala padaly úsměvy, někteří hráči však také zírali na nového kouče dost vyjeveně.

„Pana Vrbu znáte z české reprezentace. Je to trenér, který umí dát tým dohromady a dosáhnout kýžených výsledků. A umí postavit hru. Chceme co nejlepší výsledky v ruské lize, Evropské lize i Lize mistrů. Snažili jsme se o ně, ale v poslední době ničeho nedosáhli. Proto přichází pan Vrba," představil jeden z funkcionářů českého kouče a spolu s ním i jeho asistenty Dušana Fitzla a Martina Ticháčka.

Premiéra bude perná

A pak už se šlo trénovat. „Adín, dva, tri, četýre - éto double!" upozorňoval Vrba hráče při jednom z prvních cvičení svou ruštinou. Vpodvečer si dokonce odbyl na lavičce nového týmu zápasovou premiéru a Machačkala v přípravném utkání prohrála s druholigovým celkem Chimki 0:2.

Machačkala začala přípravu již 24. června, dosud tým vedl sportovní ředitel klubu Narvik Sirchajev. Sezónu zahájí za měsíc, 29. července ligovým zápasem s mistrovským CSKA Moskva.

Dalším Vrbovým asistentem je bývalý olomoucký obránce s ruskými kořeny Alexander Bokij. Místo v realizačním týmu tak překvapivě nezbylo na Karla Krejčího, který Vrbu na jeho posledních štacích následoval.

Reklama

Související témata: