Hlavní obsah

Hokejisté New Jersey se ujali vedení v sérii s Ottawou

Hokejisté New Jersey Devils vyhráli třetí finálový zápas Východní konference NHL nad Ottawou Senators nejtěsnějším rozdílem 1:0 a v sérii se ujali vedení 2:1. Jediným čtvrtečním střelcem byl Sergej Brylin, který se v play off trefil po jedenácté v kariéře.

Foto: ČTK/EPA

Brankář New Jersey Devils Martin Brodeur úspěšně čelí útoku Radka Bonka z celku Ottawa Senators v utkání play off Východní konference hokejové soutěže NHL, které se hrálo 15. května v East Rutherfordu.

Článek

Ruský útočník skóroval v 11. minutě utkání, když šikovně mezi nohama tečoval střelu obránce Briana Rafalskiho. Z gólu se Brylin radoval poprvé od 22. ledna letošního roku, začátkem února si komplikovaně zlomil zápěstí a kosti mu museli lékaři zpevnit šroubem. "Měl jsem několik šancí, ale po zranění se mi nedařilo. Snažil jsem se na to nemyslet. Věděl jsem, že to přijde a stalo se," pravil spokojený Brylin.

Už o dvě minuty později se Ďáblové radovali podruhé, ale sudí bez konzultace s videorozhodčím ve sporném okamžiku rozhodl, že puk z hole Jaye Pandolfa neskončil za brankovou čárou Patricka Lalimeho. Že situace měla být posouzena jako gólová, oznámil až viceprezident NHL Colin Campbell, který se za chybu po zápase omluvil.

Ani samotný Pandolfo si přitom nebyl jistý, jestli skóroval. "Nechápal jsem, o co jde," přiznal útočník Ďáblů, který se trefil v obou předchozích zápasech série. "Díkybohu jsme vyhráli, což je nejdůležitější. Teď na to můžeme v klidu zapomenout," oddychl si.

Štěstí přeje připraveným

Z čistého konta se radoval Martin Brodeur, který zlikvidoval všech 24 střel ottawských hráčů. Kanadský brankář předvedl několik špičkových zásahů, dařilo se mu především proti Radku Bonkovi, kterého vychytal v první i třetí třetině.

Při Brodeurovi stálo ale i štěstí, když se puk odrazil od hrazení a klouzal těsně vedle prázdné klece, zatímco brankář Devils čekal za brankou na rozehrání. "To mi opravdu nebylo moc dobře. Stál jsem za brankou a koukal jsem na to. Vůbec jsem nemohl uvěřit, že to nebyl gól," kroutil hlavou nad neuvěřitelným odrazem brankář.

Kapitán Senátorů Daniel Alfredsson ocenil hru domácích, kteří v letošním play off neprohráli již sedmý domácí zápas. "Dozadu hráli opravdu dobře. Je těžké dostat se přes past ve středním pásmu. Bere to strašně moc energie," stěžoval si švédský útočník. Do sobotního zápasu si přál, aby jeho tým hrál chytřeji. "V první třetině jsme měli několik šancí. Musíme na Brodeura více střílet. Není to otázka vůle, ale spíše si při proměňování šancí musíme počínat chytřeji," zdůraznil Alfredsson.

Východní konference
New Jersey - Ottawa 1:0
Třetiny 1:0, 0:0, 0:0, Branka: 11. Brylin, Střely: 24:24. Diváci: 19.040.Výsledky předešlých zápasů: 2:3 v prodl., 4:1. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: