Hlavní obsah

Lokvenc si chválí rekonvalescenci a chce stihnout závěr ligy

PRAHA

Fotbalový reprezentant Vratislav Lokvenc věří, že se dá zdravotně do pořádku do startu světového šampionátu. Uvedl to v rozhovoru pro internetové stránky fotbalového svazu. Lokvenc právě dokončuje léčbu v německém Řezně, kde stejně jako jeho reprezentační spoluhráč Jan Koller rehabilitoval po operaci kolenních vazů.

Foto: archiv

Vratislav Lokvenc

Článek

Zatímco Koller se už do přípravy v Borussii Dortmund zapojil, Lokvence návrat do Salcburku teprve čeká. Přesto věří, že ještě zasáhne do závěru rakouské ligy.

Koller se nechal na nedávném srazu národního týmu slyšet, že se noha dává rychle dohromady, a podobně se vyjadřuje i jeho spoluhráč z reprezentačního útoku. "Zaklepu to raději na dřevo, protože operované pravé koleno se hojí dobře. Každý den běhám se zdejším fyzioterapeutem a zrovna dnes jsem vůbec žádnou bolest necítil," pochvaloval si Lokvenc, který prý naposledy stejný pocit zažil loni v srpnu, než začaly jeho potíže.

Tři týdny už kope do míče

Nakonec se musel podrobit operaci předního křížového vazu a následovalo léčení, které uzavře rehabilitace v bavorském městě. Dokonce tam už začal trénovat i s míčem. "Už do něj asi tři týdny kopu, což je samozřejmě další viditelný posun k lepšímu a také zpestření rehabilitačního programu," liboval si Lokvenc.

Zatímco Koller vyjížděl na víkendy do Prahy, Lokvenc nechal rodinu v Salcburku, kam to má dvě hodiny jízdy. Na rozdíl od Kollera dokonce plánuje, že stihne i konec ligy. "Pokud nenastanou nějaké komplikace, tak do závěru ligy naskočím. Za dva týdny, až skončím rehabilitační pobyt, se normálně zapojím do přípravy mužstva. A doufám, že konečně za Salcburk taky vstřelím nějaký ten gól, což se mi zatím nepodařili," uvedl útočník.

Reprezentační kouč Karel Brückner zprávy o jeho zdravotním stavu má. Osobně s ním mluvil sice naposledy v lednu, ale v týdnu se informoval na aktuální léčbu lékař reprezentace Jiří Fousek. Pravidelně si Lokvenc telefonuje s Tomášem Rosickým, svým obvyklým parťákem z akcí národního týmu.

V Německu nechce chybět

O konkrétních plánech ohledně mistrovství světa nechce vysoký útočník mluvit. "Tak daleko ještě nemyslím, abych tím třeba na sebe nepřivolal nějaký zdravotní problém, který by moji rekonvalescenci prodloužil. Samozřejmě, že bych si rád na mistrovství světa zahrál, vždyť za další čtyři roky už sotva v nároďáku budu," prohlásil.

Přípravu svých spoluhráčů pozorně sleduje, naposledy na německém placeném kanále Premiere viděl duel v Turecku. "Kluci měli zápas pod kontrolou, do žádné větší šance soupeře nepustili. To, že Turci v závěrečných minutách šťastně vyrovnali, sice mrzí, ale na celkovém dobrém dojmu z našeho výkonu to vůbec nic nemění," uvedl pochvalně.

Reklama