Hlavní obsah

S miliardovou hvězdou zametl, rituál neprozradil. Pokorný si debut užil

Praha

Vůbec neskrývá, jak moc dychtivý byl. Když už premiéra v národním týmu, tak se vším všudy a rovnou v základní sestavě! „Hrozně jsem se těšil, od zápasu s Příbramí jsem na nic jiného nemyslel... Jsem rád za výsledek i za výkon, snad jsem nezklamal. A užil jsem si to!“ líčí mladý kapitán libereckých fotbalistů Lukáš Pokorný (23) svůj debut v utkání s Arménií (3:0).

Lukáš Pokorný po zápase s Arménií.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Čítankový zákrok to tedy rozhodně nebyl. Debutant na sebe nejvíc upozornil ve chvíli, kdy unikajícího Henrika Mchitarjana drapl zezadu za dres, smýkl s ním a odhodil na trávník. Hvězdná posila Manchesteru United stála v létě 42 miliónů eur (zhruba 1,14 miliardy korun), nebojsa od Ještědu s ní však neměl žádné slitování. Inkasoval žlutou kartu - a to mohl být ještě rád...

„Mchitarjan je rychlý jako blázen. Stáhnout jsem ho musel, protože už by šli do přečíslení. Jen mi blesklo hlavou, abych ještě nedostal druhou žlutou, vyloučení za poločas by asi bylo dost špatné," culí se Lukáš Pokorný.

Na středeční večer v Mladé Boleslavi nikdy nezapomene. „Takový zápas jsem ještě nehrál, když hrála hymna, mráz mi běžel po zádech. Malá nervozita byla, bez ní by to ani nebylo dobré. Trenér mě před zápasem nabádal, abych nebyl zakřiknutý, abych se nebál dirigovat spoluhráče jako v Liberci. Jsou tady naši nejlepší hráči, takže jistý respekt zatím samozřejmě mám," líčí své pocity.

Má jedno tajemství

Liberecký stoper má jednu zvláštnost. Všechny zápasy si přehrává již předem, vybavuje si, jak asi mohou probíhat. Reprezentační debut pochopitelně nevynechal. „Tak nějak to je, ale je to spíš mé tajemství. Nechci ho víc popisovat," poukazuje.

Výhra nad Arménií je příjemná a slibná, byla přece debutem nového kouče Karla Jarolíma. Důležitá etapa však začne až prvním duelem kvalifikace MS 2018 v neděli proti Severnímu Irsku.

S Pokorným v základní sestavě? „Je to na trenérovi, jsou tady zkušenější... Mám ještě tři dny na to, abych na tréninku dokazoval, že na to mám," říká stoper rozumně.

Jak dopadne nedělní kvalifikační duel MS 2018 mezi Českem a Severním Irskem?
Vyhraje Česko
67,4 %
Utkání skončí remízou
16,4 %
Zvítězí Severní Irsko
16,2 %
Celkem hlasovalo 10283 čtenářů.

Reklama

Související témata: