Hlavní obsah

S Kollerem a Lokvencem se počítá

PRAHA

Momentálně je na marodce šest hráčů z Brücknerovy patnáctky, kterou povolával a stavěl nejčastěji. Jedná se o útočníky Jana Kollera, Vratislava Lokvence a Milana Baroše, záložníky Vladimíra Šmicra, Tomáše Galáska a obránce Zdeňka Grygeru. Zdravotní potíže má i další středopolař David Jarolím, který patří do širšího okruhu hráčů kandidujících na třiadvacítku vyvolených.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Koller (vlevo) a Tomáš Rosický na tréninku fotbalové reprezentace

Článek

"Obavy o zdraví hráčů má každý trenér. Zranění může přijít kdykoliv. Zatížení hráčů je veliké, a proto musím být připravený na všechno," citují kouče svazové internetové stránky. Brückner ale nezmatkuje. V hlavě má různé varianty pro případ, že by se hvězdy jeho týmu nedaly do pořádku. Rozhodně neodepisuje ani další hráče, které trápily nebo trápí zdravotní problémy. Jen univerzál Roman Týce je vzhledem k přetrženým kolenním vazům ze hry.

Zatímco Grygera, Galásek, Baroš a Šmicer by měli naskočit do hry v průběhu dubna, největší starosti trenérovi dělají dlouháni Koller s Lokvencem. Jejich zdravotní stav se však také lepší a oba by mohli stihnout závěr ligových soutěží na přelomu dubna a května. Koller už dokonce trénuje s prvním mužstvem Borussie Dortmund.

Léčba rychlejší, než se čekalo

"Jejich zranění byla vážná a komplikovaná, ale oba se léčí rychleji, než se předpokládalo. Proto nám jejich současný stav dává mírný optimismus, že stihnou závěr jarní sezóny i mistrovství světa. S Jendou Kollerem, který již s Borussií trénuje, společně s Tomášem Rosickým jsem se setkal v minulém týdnu přímo v Dortmundu," uvedl kouč.

Velké starosti mu nedělá ani fakt, že ti, kteří patří ke kmenovým hráčům jeho výběru, nehrají v klubech pravidelně. Především Marek Jankulovski, Marek Heinz a Tomáš Jun. "Komplikace to je, ale ne závažná. Věřím, že třeba u Marka Jankulovského se to ještě zlepší a dostane na jaře víc šancí. Hráče znám, vím, co v nich je," řekl Brückner. Například Heinz o víkendu opět "jen" střídal, ale dal vítězný gól Galatasaraye.

Brückner viděl minulý týden vysokou prohru prvního soupeře na MS týmu USA s Německem. Další soupeře už "naživo" neuvidí, ale budou je monitorovat pozorovatelé. Kouč české reprezentace má tradičně k dispozici množství videokazet a informací o protivnících.

Reklama