Hlavní obsah

Jarolímovi se zatím spí dobře, při nominaci však přiznal, že ho Němci rozčilují čím dál víc

Zatím se mu spí dobře. „Zatím, ale čím víc Němce sleduju, tím víc mě rozčilují,“ netajil při nominaci na další díl kvalifikace o postup na světový šampionát 2018 v Rusku reprezentační kouč Karel Jarolím, že z konfrontace s úřadujícími mistry světa obavy má. „Takže jen doufám, že jim v Hamburku nevytvoříme optimální podmínky pro fotbal, který jim vyhovuje,“ připomínal, že už 8. října čeká na jeho svěřence zápas pravdy.

Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím při nominaci

 
Článek

Pro Jarolíma o to svízelnější a komplikovanější, že některé nominační jistoty se rozplynuly a o pár hráčů, s nimiž napevno počítal, před zápasem s Němci přišel

Kádr nebylo jednoduché poskládat

„Hlavně v případě Daridy nebylo pochyb, že bude figurovat v základu," povzdechl si trenér nad ztrátou záložníka z bundesligy. „A takový Dočkal měl rovněž měsíc pauzu," přidal další postesk.

O Rosickém ani nemluvil, protože navrátilec z Arsenalu odehrál ve Spartě pouze dvacet minut a nanovo laboruje se zraněním. „Čekal jsem po prvním utkání proti Mladé Boleslavi, jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet," naznačil Jarolím, že v panující konstelaci ani nemělo smysl Rosickému telefonovat.

„Nebylo jednoduché nominaci poskládat, protože šlo o citelné zásahy do sestavy. Ale musíme se s tím vypořádat."

I proto v kádru na Německo (8. října v Hamburku) a Ázerbájdžán (11. října ve Vítkovicích) figuruje zatím jen devatenáct hráčů.

„Čtyři další povolám dodatečně. Bude záležet i na jejich zdravotním stavu. Na některé čeká ještě jeden zápas, na jiné ještě dva," připomínal trenér účinkování na evropské scéně i program legionářů na Ostrovech.

Návraty po odmlce

Ve výběru pro dva nadcházející duely, v nichž půjde o kvalifikační body pro šampionát v Rusku v roce 2018, se neobjevuje žádný debutant, jen někteří hráči se to týmu po delší či kratší odmlce vrací..

Samozřejmě Schick, Petržela, ale třeba i Sivok.

„Schicka jsem sledoval v kvalifikačním utkání jednadvacítky. Je to typologicky jiný útočník, než třeba Škoda nebo Necid, proto se objevuje v nominaci. Samozřejmě že bych byl raději, kdyby v italské lize nastupoval," poznamenal Jarolím, který ukázal i na plzeňského Milana Petrželu.

„Pro mě představuje rozdílového hráče. Hlavně když je v pohodě, což on momentálně je. Jedno, zda nastoupí od začátku, nebo přijde na hřiště jako žolík, což mu rozhodně nedělá problém," ví o Petrželovi své reprezentační trenér, kterého těší i návrat legionáře od Bosporu Tomáše Sivoka.

„Manažer Šeterle s ním mluvil. Tomáš je v pohodě a těší se. V mých představách by měl být naším leaderem," hlásil Jarolím.

Nejdřív Hamburik, pak Ostrava

Jeho svěřenci se před kvalifikací sejdu v pondělí 3. října v Praze, do Německa odletí už 6. října, aby se mohli plně koncentrovat a připravit na duel s mistry světa. Ten se hraje v Hamburku v sobotu 8. října ve 20.45.

V neděli 9. října se mužstvo přesune letecky z Hamburku do Ostravy, kde v úterý vyrukuje ve Vítkolvicích ve 20.45 proti Ázerbájdžánu.

Brankáři
Tomáš VaclíkBasilej80
Tomáš KoubekSparta30
Jaroslav DrobnýBrémy70
Obránci
Theodor Gebre SelassieBrémy371
Pavel KadeřábekHoffenheim232
Tomáš SivokBursaspor585
Marek SuchýBasilej291
Jan SýkoraLiberec10
Filip NovákMidtjylland40
Záložníci
Milan PetrželaPlzeň170
Bořek DočkalSparta256
David PavelkaKasimpasa120
Martin FrýdekSparta30
Ladislav KrejčíBoloňa285
Tomáš HořavaPlzeň52
Jiří SkalákBrighton130
Útočníci
Václav KadlecSparta133
Patrik SchickSampdoria Janov11
Matěj VydraDerby195

Reklama

Související témata: