Hlavní obsah

Jarolím prozradil i svoje hráče pod čarou. Jsou v ní fotbalisté z Anglie, Turecka, ale i ze Zlína

Osmnáct hráčů na seznam napsal, čtrnáct dalších uvedl pod čarou. Slávistickým gólmanem Pavlenkou počínaje a třeba plzeňským Zemanem či zlínským Jugasem konče. „Ale třeba nás někdo ještě oslní natolik, že na seznam, natož pak místa v sestavě koukat nebudeme,“ přál by si reprezentační kouč Karel Jarolím, aby při konečné nominaci na říjnový kvalifikační duel v Německu nemusel brát na jména pod čarou zřetel.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský stoper Jakub Jugas (vpředu) figuruje mezi Jarolímovými náhradníky.

Článek

Pravdou je, že se mu hráči nabízející se pro doplnění osmnáctičlenné nominace na finální čtyřiadvacítku minimálně ještě jednou představí. Někteří dokonce i dvakrát, protože na Plzeň, Spartu a Liberec čekají ve čtvrtek zápasy Evropské ligy.

Čtrnáct Jarolímových náhradníků
Jakub BrabecGenk
Vladimír CoufalLiberec
Tomáš HájekZlín
Lukáš HejdaPlzeň
Jan ChramostaMl. Boleslav
Michal KadlecSparta
Jakub JugasZlín
Jan KopicPlzeň
Petr MarešMl. Boleslav
Tomáš NecidBursaspor
Jiří PavlenkaSlavia
Daniel PudilSheffield Wednesday
Milan ŠkodaSlavia
Martin ZemanPlzeň

Na legionáře z Ostrovů Daniela Pudila mohly čekat rovněž, kdyby nebyl zraněný. Úterní střetnutí na stadiónu Blackburnu však vynechal a je otázkou, jak na tom v sobotu, kdy jeho Sheffield hostí Brighton, bude.

„Uvidíme, mohl by nastoupit," věří trenér národního týmu, že Pudilův návrat by mu mohl vyřešit zdvojení hráčů na kraji obrany.

Kadeřábek nabídl alternativu

To už mu nabízí nová role, kterou dostal Kadeřábek v bundesligovém Hoffenheimu. Zatímco v reprezentaci hraje vpravo, v klubu ho kouč Nagelsmann přesunul na levý kraj obrany. I pro reprezentaci řešení a hlavně pak možnost nasadit vpravo Gebre Selassieho, jenž v úvodu podzimu podává v Brémách výtečné výkony.

„Alternativa to je, ale pro nás je Kadeřábkovo místo vpravo. Alespoň však vím, že ho mohu postavit i na opačnou stranu. Řešením pro levou stranu obrany je ale i Filip Novák, který proti Severním Irům nezklamal. Kromě zaváhání při gólové šanci," připomínal Jarolím, který víc myslí na to, kterým ze stoperů nominaci doplnit.

Zlínská dojice si řekla o pozornost

Mezi náhradníky figurují Hájek a Jugas se Zlína, ale i třeba Michal Kadlec ze Sparty, který je jako stoper rovněž využitelný.

„Stoper mezi čtveřicí dodatečně povolaných hráčů určitě bude. Zlínští Jugas a Hájek podávají kvalitní výkony, jejich mužstvo vede ligu a ti dva jsou pro zlínský celek hodně důležití," nechal Jarolím nahlédnout do svých úvah směrujících k tomu, kým zaplnit čtyři volná místa v nominaci.

Žádný div, že si nechává čas a prostor, když v porovnání se zářijovou kvalifikací proti Severním Irům mohl sice třeba Sivoka nebo Schicka do svých plánů zahrnout, ale jiní mu z ní vypadli. Třeba Darida, třeba Jakub Rada...

„Proto ona čtyři volná místa. Uvidíme, jak se potencionální adepti předvedou a v jakém stavu budou," nepopíral, že třeba uvažuje i o mladoboleslavském Janu Chramostovi.

„Znám ho dobře, po fotbalové stránce u něho nevidím sebemenší problém, v osobních soubojích však má hendikep, o němž vím," pravil bývalý Chramostův klubový kouč, který o definitivní dvaadvacítce na kvalifikaci s Německem a Ázerbájdžánem rozhodne po víkendovém ligovém kole.

„Uvidím, jak hráči přicházející v potaz dopadnou, a podle toho se rozhodneme," potvrdil Jarolím.

Reklama

Související témata: