Hlavní obsah

Bundesliga je bláznivá, tvrdí obránce Hoffenheimu Kadeřábek

Karel FeltSport.czPrávo

Na jaře bojoval Hoffenheim o záchranu v bundeslize. O pět měsíců později se usadil v tabulce těsně pod pohárovými příčkami a zůstává společně s Bayernem, Kolínem a Lipskem neporažený. Hlavou nad tím kroutí i obránce Pavel Kadeřábek. „Bundesliga je bláznivá soutěž. Každý může porazit každého, ale teď se na tabulku kouká mnohem lépe,“ liboval si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Steven Davis ze Severního Irska a český obránce Pavel Kadeřábek během utkání Česká republika - Severní Irsko.

Článek

Hoffenheim v sobotu vyhrál v Ingolstadtu 2:1. Netřásli jste se trochu o tři body, když domácí v závěru snížili z penalty?

Netřásli, protože to bylo v páté minutě nastavení a rozhodčí dal jasně najevo, že po penaltě zápas ukončí. Však se také ani nerozehrávalo. My jsme zápas ovládli od začátku, v půli jsme vedli 2:0. Myslím si, že jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů za dobu, co jsem v Hoffenheimu.

Pro vás to byl osobně také jeden z nejpovedenějších zápasů?

Určitě ano. S chutí jsem si i zaútočil. Akci před prvním gólem jsem založil a podílel jsem se i na druhém. Nahrál jsem ještě do dvou šancí a dvakrát jsem vystřelil. Hráli jsme systémem 3-5-2, takže jsem byl na pravém kraji u lajny, kde jsem měl hodně prostoru k útočení.

Hoffenheim je se čtyřmi remízami králem nerozhodných výsledků...

Ale neporaženým! A to je na tom to nejpozitivnější. Kdybychom nepřišli o dva body v utkání s Lipskem v 92. minutě a s Darmstadtem ještě o minutu později, tak bychom byli se čtrnácti body druzí za Bayernem. Ale fotbal o kdyby není.

V čem spočívá herní změna proti loňsku?

Trenér Nagelsmann si s námi dal v přípravě velkou práci a je to vidět. Pochopili jsme jeho filozofii. Však nám také řekl, že chce do pohárové Evropy. Podle něho musíme skončit do šestého místa. Zatím jsme sedmí, ale jen o skóre.

Jenže jste zatím nehráli s nikým ze špičky, nepočítám-li trápící se Schalke...

To je pravda, ale máme za sebou Lipsko, které bude hrát ve špičce. Nepotkali jsme ještě Bayern, Dortmund, Leverkusen ani Mönchengladbach. To nás čeká. Na druhou stranu je to dobře, protože loni jsme měli ty nejsilnější týmy na začátku, se všemi prohráli a bojovali jsme o záchranu. Bundesliga je ale bláznivá soutěž, v níž může každý porazit každého.

V sobotu pokračuje kvalifikace o postup na mistrovství světa v Hamburku právě utkáním s obhájci titulu Němci. Trenér Löw povolal vašeho spoluhráče Sebastiana Rudyho. Stihli jste se hecovat?

Až po zápase v Ingolstadtu, protože se nominaci dozvěděl v pátek. Němci se scházejí až ve středu, potrénují ve čtvrtek, v pátek a jdou do zápasu. Říkal, že atmosféra na reprezentačních zápasech v Hamburku není tak bouřlivá jako při bundeslize. Stejně to ale bude jízda.

Co od zápasu čekáte?

Nemáme v něm co ztratit, hrajeme na hřišti mistrů světa. Můžeme překvapit a hodně získat. Už jsme dokázali zaskočit favority, třeba v minulé kvalifikaci dvakrát Nizozemsko. Do takových zápasů se nejde špatně. Nejste pod tak velkým tlakem. My můžeme, oni musí.

Víte, jak dopadl poslední duel s Německem, který se hrál v říjnu 2007 v Mnichově o postup na mistrovství Evropy 2008?

Jestli si to dobře vybavuji, tak jsme ho vyhráli... 3:0... Ano... To by byla senzace tenhle výsledek zopakovat... Jen místo Mnichova by to byl Hamburk (smích).

Reklama

Související témata: