Hlavní obsah

Veterán Sivok se vrátil, kapitánská páska ale zůstala Suchému. Neřešili jsme to, přiznal

Hamburk

Nejzkušenější, kvalifikacemi a evropskými turnaji nejprotřelejší reprezentant Tomáš Sivok se sice do nově se tvořícího národního mužstva vrátil, kapitánskou pásku však nepřevzal. Markovi Suchému, jenž ji na začátku Jarolímovy trenérské éry navlékl, zůstala a i proti mistrům světa Němcům s ní dnes večer v Hamburku vyrukuje. „Nijak zvlášť jsme to neřešili ani se o tom nebavili. Kapitánem jsem zůstal a chystám se na zápas jako na každý jiný,“ lakonicky pravil legionář z Basileje před konfrontací o další kvalifikační body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý vyrukuje s kapitánskopu páskou i na Němce.

Článek

Chcete tím říct, že vás nijak nevzrušuje, že v druhém pokračování kvalifikace narazíte na obhájce titulu? Že vám střetnutí v Hamburku skutečně připadá jako každé jiné?

Pochopitelně že jde o velkou výzvu postavit se Němcům na hřišti a pokusit se uhrát dobrý výsledek. Zároveň půjde i o velký zážitek. Ale dobrý výsledek je na prvním místě, to se ví.

Velká výzva? V čem pro vás spočívá?

Hlavně ve fotbalové síle Němců, která mluví za všechno. Stejně tak jako jejich bilance či statistiky z posledních let. Ale i v Hamburku se bude začínat za bezgólového stavu.

Věříte, že ho udržíte? Budete mít proti sobě Müllera, který se po nepovedeném šampionátu ve Francii probral a v předchozím kvalifikačním utkání nasázel Norům dva góly, budete si muset poradit i se středovou řadou Němců, která je jejich smrtící zbraní.

Víme době o síle každého soupeřova hráče. Vyrukují proti nám fotbalisté nejvyšší úrovně hrající v top klubech, kteří jsou skutečně výborní. Dovedou využít každou chybičku a skulinku, takže musíme být kompaktní tak, aby příležitostí měli co nejméně. Držet se blízko u sebe, nenabízet jim prostor, čelit jejich kombinaci.

Dnes večer se vám budou obzvláště hodit zkušenosti, které jste v Basileji nasbíral v zápasech Ligy mistrů proti velkým evropským klubům...

Jasně že jsou dobré k tomu, abych jich využíval,. Věřím, že mě nemá co překvapit, protože vím, co mě může čekat. A ani atmosféra vyprodaného stadionu by nás neměla zaskočit, protože velké zápasy už většina z nás zažila, takže prostředí by nás mělo spíš motivovat.

Jenže před zápasem jste přece jen museli počítat ztráty a oželet hráče, kteří by jinak v základní jedenáctce figurovali. Má to na mužstvo nějaký vliv?

Mrzí, že nejsme kompletní, ale je to realita. Jsou tady další hráči, přičemž všichni máme stejný cíl - vydat ze sebe maximum a společně se pokusit o co nejlepší výsledek. I kvůli klukům, kteří zde nemohou být.

Trenér Němců Löw se nechal před utkáním slyšet, že největším soupeřem jeho týmu v boji o prvenství ve skupině bude česká reprezentace, která měla na to, aby úvodní zápas proti Severním Irům vyhrála a namísto remízy si připsala tři body. Jsou i pro vás Němci největším soupeřem?

Oni jsou největším favoritem a tudíž i nejtěžším soupeřem.

Reklama

Související témata: