Hlavní obsah

Šmicer věří, že do MS bude v pořádku

ŘEZNO

Fotbalový záložník Vladimír Šmicer věří, že se do červnového světového šampionátu v Německu stihne uzdravit. Český reprezentant oblékající dres Bordeaux si 25. února v duelu proti Metám poranil pravé koleno a nyní absolvuje týdenní rehabilitaci v německém Řeznu.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu.

Článek

Podle odhadů měl být Šmicer mimo hru asi pět týdnů, ale jeho nucená pauza se zřejmě protáhne. Podle svých slov by měl dvaatřicetiletý fotbalista naskočit znovu do hry v polovině dubna.

"Doufám, že ještě stihnu nějaké zápasy francouzské ligy. Člověk ale neví, co koleno udělá. Kdybych měl riskovat, že odehraji třeba dva poslední zápasy a koleno se opět ozve, tak je raději ještě vynechám," řekl ve středu loňský vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem.

Podle všeho by neměla být ohrožena jeho účast na světovém šampionátu v Německu, který začne 9. června. Šmicer měl s pravým kolenem problémy už před dvěma lety, kdy se podrobil operaci vazů ve vyhlášeném středisku v americkém Vailu u profesora Richarda Steadmana. Poté měl půlroční pauzu.

Současné problémy jsou ale jiného rázu, Šmicra trápí kolenní šlacha. "Do mistrovství světa budu určitě v pořádku," řekl optimisticky hráč, jenž má na svém kontě 81 reprezentačních startů, během nichž vstřelil 27 branek.

Reklama