Hlavní obsah

Lvíčata nechtějí skončit v deziluzi jako áčko. Přípravu začnou v Portugalsku

Praha

Dospělí jsou úřadujícími mistry Evropy, výběr do 21 let došel na posledním šampionátu v České republice až do finále. Mladí Portugalci tak jsou pro fotbalová Lvíčata ideálním prvním kvalitním soupeřem v přípravě na mistrovství Evropy v Polsku. Výběr kouče Vítězslava Lavičky nastoupí 11. listopadu v Setúbalu, výkop je v 19:15 SEČ.

Vítězslav Lavička_repre do 21 letVideo: Sport.cz

 
Článek

Když už se do Polska probili, nechtějí tam hrát druhé housle. A krach áčka na letošním šampionátu ve Francii je jim odstrašujícím příkladem.

„Je třeba se pořádně připravit, abychom neskončili v deziluzích jako áčko. Nechceme se jen zúčastnit, ale být kvalitním soupeřem i pro všechny favority," zdůrazňuje manažer národního týmu Jaromír Šeterle. „Postupový klíč je náročný. Dvanáct týmů bude při losu rozděleno do tří skupin. Jen vítězové a jeden nejlepší z druhých míst postoupí rovnou do semifinále," dodává.

„Chybí jména jako Schick, který se už na minulém srazu posunul do áčka, a dále ti, co se potýkají se zdravotními problémy. Kapitán Čermák nebo Hubínek se teprve doléčují, nechceme riskovat," říká trenér Vítězslav Lavička.

Pulkrab bude hrát za dvacítku

„Naopak poprvé se objevuje Hůlka, po delší době se vrací Chorý. Zvažovali jsme i Pulkraba, ale ten je mladší a spadá do dvacítky, která hraje dobře obsazený turnaj ve Španělsku. Tak si zahraje tam, my vyzkoušíme Chorého," vysvětluje Lavička.

S Portugalci nebudou žádné žerty. „Kvalifikací prošli bez jediné porážky, s pouhými dvěma remízami a skóre 34:5. Prezentují se kvalitním fotbalem, bude to pro nás velmi kvalitní test," poukazuje Lavička.

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let na přípravné utkání v Portugalsku (11. listopadu od 18:15 v Setúbalu):
Brankáři
Luděk VejmolaMladá Boleslav
Lukáš ZimaFC Janov
Obránci
Milan HavelBohemians 1905
Lukáš HůlkaMladá Boleslav
Michael LüftnerTeplice
Aleš MatějůPlzeň
Stefan SimičMouscron
Záložníci
Antonín BarákSlavia
Václav ČernýAjax
Daniel HolzerSparta
Jakub JanktoUdine
Dominik MašekBohemians 1905
Tomáš SoučekSlavia
Michal TrávníkJablonec
Daniel TetourDukla
Útočníci
Stanislav KlobásaMladá Boleslav
Tomáš ChorýOlomouc
Lukáš JulišSparta

Reklama

Související témata: