Hlavní obsah

Pýcha zastoupil u elity Jarolíma. Vsadil na mladou pušku z Janova či tureckého veterána

Role modelů okusili ve dnech předcházejících bitvě s Norskem v kvalifikaci o mistrovství světa 2018 fotbalisté Česka. V útrobách hotelu na Smíchově, který je jejich dočasným domovem, vstřebávali nejen taktické porady vedené trenér Karlem Jarolímem. Na pár desítek minut národní výběr dirigoval uznávaný fotograf Ondřej Pýcha.

Foto: Štěpán Černý/FAČR

Fotograf Ondřej Pýcha s fotbalovým obráncem Tomášem Sivokem během příprav na porřizování snímků pro kalednář FAČR na příští rok.

Článek
Fotogalerie

Reprezentace totiž chystala kalendář na rok 2017. A ve srovnání s minulostí vedení Fotbalové asociace České republiky vsadilo na odlišný koncept. „Chtěli jsme jít odlišnou cestou, než jsou tradiční zápasové fotografie," vysvětlil mluvčí národního týmu Pavel Pillár.

Všechny fotografie tak vznikly v improvizovaném ateliéru na jednom z pokojů NH Hotelu na Smíchově. „V rámci reprezentačního srazu není příliš prostoru na velké chození po městě nebo aranžování speciálních situací, proto jsme se rozhodli pro ateliérové focení, aby to pro hráče bylo co nejméně náročné," řekl Pillár.

Fotbalisty měl na povel fotograf Ondřej Pýcha, jemuž před objektivem pózovali útočník Milan Škoda ze Slavie, záložník italské Boloni Ladislav Krejčí či obránce tureckého Bursasportu Tomáš Sivok, jenž je služebně nejstarším členem kádru národního mužstva. „Ondřej Pýcha je velmi zkušeným tvůrcem portrétových fotografií, má dlouholeté zkušenosti s podobnými záležitostmi a s českým fotbalem ho pojí dlouhodobé pracovní pouto," uvedl Pillár.

Na dvanácti stranách se objeví všichni reprezentanti, kteří se od nástupu trenéra Karla Jarolíma do funkce objevili v nominaci. „Největší prostor dostanou hráči, kteří jsou z hlediska zkušeností pracovně nejvytíženějšími. Ale nechybí ani mladá krev jako třeba Patrik Schick," popsal Pillár vznik kalendáře. „Koncept se podařilo naplnit během tří dnů, nyní už je vše v práci grafiků, kteří dávají kalendáři finální podobu," doplnil Pillár.

Reklama

Související témata: