Hlavní obsah

Pro psychiku mužstva je důležitý i dobrý výsledek v přípravě, připomíná Jarolím před konfrontací s Dány

Mladá Boleslav

Na začátku své reprezentační mise porazil v Mladé Boleslavi Arménii 3:0, dnes se trenér Karel Jarolím do města, kde ještě v úvodu podzimu působil jako ligový kouč, zase vrací. Čeká ho tam druhý přátelský zápas, i když se soupeřem mnohem těžším. Vyrukuje proti Dánsku, s nímž má český fotbal dost nelichotivou bilanci, neboť z posledních pěti utkání nevyhrál ani jediné. Jarolímovi půjde ale samozřejmě nejen o vylepšení bilance, ale i o to, aby první půlrok ve službách národního mužstva završil výhrou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Jarolím během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Váš reprezentační předchůdce Pavel Vrba z výsledků přípravných zápasů vědu nedělal a nezdary či porážky mu nevadily, protože mu šlo hlavně o zkoušení hráčů a procvičování záměrů, které měl. Vnímáte přátelský duel s Dánskem podobně?

Samozřejmě že si chci také mnohé vyzkoušet a ověřit, pochopitelně že budu chtít, aby se hráči ukázali, ale potřebujeme uhrát i dobrý výsledek. Pro psychiku je hodně důležitý.

Přátelský zápas ČR - Dánsko se hraje dnes ve 20.30 v Mladé Boleslavi, rozhoduje Rakušan Schüttengruber, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz

Znamená to, že nebudete vycházet z páteční sestavy proti Norsku a nepostavíte ani kostru týmu, o níž jste prohlásil, že se pomalinku tvoří?

Naopak - dojde ke změnám. Od začátku si zahrají všichni ti, co proti Norsku nenastoupili, další se prostřídají. Jde o přátelský zápas, takže nebudou cítit takový tlak jako v kvalifikaci a mohou hrát uvolněně. Mají prostě šanci se ukázat.

Takže dojde i na náhradní gólmany?

A nejen na ně. Koubek s Pavlenkou si zachytají každý jeden poločas, navíc jsme ještě v den zápasu povolali Tomáše Součka ze Slavie a domácího mladoboleslavského Petra Mareše, kteří se k mužstvu připojili během dne. To proto, že záložníci Krejčí, Pavelka a Droppa laborují se zdravotními problémy a nebylo jisté, zda budou moci večer nastoupit. A protože už předtím jsme uvolnili ze zdravotních důvodů Sivoka, Skaláka, Hořavu a Schicka, museli jsme kádr rozšířit.

A co třeba takový Dočkal, o němž jste před Norskem rovněž mluvil. Ve Spartě si na podzim už zahraje jen zápasy Evropské ligy, protože po vyloučení v ligovém střetnutí v Liberci dostal distanc na tři zápasy a nebude tudíž v klubu tak vytížený jako jiní hráči?

Alespoň poločas proti Dánsku odehraje.

Pravděpodobná sestava českého týmu: Koubek - Gebre Selassie, Suchý, Kalas, Pudil - Pavelka, Barák - Kopic, Dočkal, Sýkora - Škoda.

Po výhře nad Norskem jste v Edenu prohlásil, že byste hrál všechny reprezentační zápasy už nejraději jen na vršovickém stadiónu, kde jste býval doma. Teď jste se ovšem vrátil do Mladé Boleslavi, kde jste doma také býval...

A také jsem na zdejším trávníku hrál s reprezentací první zápas, který jsme vyhráli. Byl bych proto rád, kdybychom na vítězství navázali.

S Dánskem, z jehož kádru vypadlo po pátečním kvalifikačním zápase s Kazachstánem hned šest hráčů, by to zase až tak složité být nemělo...

I když Dánové nebudou kompletní, mají z čeho vybírat. Vždyť jejich mladí, talentovaní hráči působí v dobrých klubech po celé Evropě, takže si rozhodně nesmíme myslet, že nastoupíme proti slabému soupeři. Zodpovědný výkon bude základem k tomu, abychom uhráli dobrý výsledek.

Co od soupeře čekáte?

Je dost nečitelný, protože jednou hráli Dánové se třemi obránci, v posledním střetnutí měli na hřišti ale čtyři. Jsme připraveni na obě varianty a až na začátku zápasu uvidíme a zareagujeme.

Jak dopadne přípravný zápas s Dánskem v Mladé Boleslavi?
Zvítězí Jarolímovi svěřenci
53,3 %
Utkání skončí remízou
28,4 %
Vyhrají Dánové
18,3 %
Celkem hlasovalo 2175 čtenářů.

Reklama

Související témata: