Hlavní obsah

Darida doléčil zranění, po dvou měsících se chystá k návratu

Berlín/Praha

Šedesát dnů od operace kotníku se Vladimír Darida připravuje na návrat. Fotbalový záložník Herthy Berlín a české reprezentace, který kvůli zranění zmeškal tři kvalifikační zápasy, je od pondělí v plném tréninku. V rozhovoru pro Právo připouští, že si možná zahraje už v sobotním duelu německé ligy v Augsburgu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida během utkání kvalifikace MS 2018 Česká republika - Severní Irsko.

Článek

Očekával jste tak brzký návrat?

Klepu si na zuby, zatím to probíhá bez problémů, noha na zátěž reaguje dobře. S terapií na berlínské klinice DaVinci jsem začal už pět dnů po operaci, plus jsem absolvoval tréninky v hale. Minulý týden jsem se připravoval s kondičním koučem, od pondělí jsem s mužstvem. Mám radost, že všechno šlo poměrně rychle a hladce.

Nastoupíte už v sobotu na hřišti Augsburgu?

Pokud se mě trenér zeptá, odpovím mu, že jsem připravený. Ale nevím, jestli mě vezme už teď. Osobně bych si v Augsburgu rád zahrál, alespoň několikaminutovou pasáž.

Kvůli zranění jste české reprezentaci chyběl ve třech kvalifikačních utkáních. Byl jste tým navštívit během duelu v Německu?

Udělal jsem si do Hamburku dvoudenní výlet, dokonce jsem spal ve stejném hotelu jako kluci. A na zápas jsem jel v koloně za týmovým autobusem, v jednom z doprovodných minivanů. Takže jsem, s trochou nadsázky, s mančaftem absolvoval jeden sraz... (smích)

Minulý pátek reprezentace porazila Norsko a připsala si premiérovou výhru v kvalifikaci. Co jste říkal na výkon spoluhráčů?

Je super, že jsme uhráli tři body. To byla jednoznačná priorita. Abychom se v tabulce ještě víc nepropadli a mohli přezimovat v relativním klidu. Jsme pořád ve hře o postup, máme o co bojovat, což je moc důležité.

Nakolik jsou postupové šance reálné?

Na druhé místo, ze kterého se jde do baráže, ztrácíme dva body. Domácími zaváháními s Ázerbájdžánem a se Severními Iry jsme si to udělali těžší, musíme teď vyhrávat venkovní zápasy. Ale věřím, že to zvládneme.

Reklama