Hlavní obsah

O osudu utkání Bohemians se rozhodne v pátek

PRAHA

Jen o dvou variantách výsledku nedohraného sobotního utkání mezi Bohemians a Spartou bude v pátek jednat Řídící komise ligového shromáždění. Podle fotbalových norem přicházejí v úvahu kontumace 0:3 ve prospěch Sparty nebo nařízení nového utkání.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

O tom, zda bude utkání pražských Bohemians se Spartou kontumováno nebo odehráno znovu rozhodne komise v pátek.

Článek

"Nic mezi tím není. Výsledek na hřišti akceptovat nelze, protože zápas byl ukončen v 74. minutě. Jeho dohrání také nepřichází v úvahu, neboť to nedovolují platné normy. Toto opatření platilo jen pro případ anonymních telefonátů, že na stadiónu je bomba. Pak by byl zápas přerušen, stadión prohlédnut a pokračovalo by se podle podmínek buď ještě týž den nebo následující," řekl Právu předseda komise Ivo Lubas.

O pátečním rozhodnutí odmítl spekulovat. Termín případného opakovaného zápasu by byl s největší pravděpodobností v úterý 27. nebo ve středu 28. 5. Členy komise jsou kromě Lubase: J. Vacek (místopředseda ČMFS, má na starosti nejvyšší soutěž), J. Kinda (STES), R. Bělák (1. FC Brno), D. Simon (Sparta), J. Stiegler (SK Č. Budějovice) a V. Tomi (SC Xaverov).

Reklama

Související témata: