Hlavní obsah

Těžký los, zase s Němci! Lvíčata narazí v Polsku také na Italy a Dány

Krakov
Aktualizováno

Těžký los! Česká fotbalová reprezentace do 21 let se příští rok utká na mistrovství Evropy v Polsku ve skupině C s Německem, Itálií a Dánskem. Rozhodl o tom čtvrteční los v Krakově. České výpravě vyšlo alespoň přání, aby se utkání hrála co nejblíže od hranic. Tým kouče Lavičky sehraje zápasy ve skupině v Krakově a Tychách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý stoper Matthias Ginter stíhá českého záložníka Martina Frýdka (vpravo) na minulém ME do 21 let.

Článek

Jestli vám složení české skupiny něco výrazně připomíná, máte pravdu. Loni hostila šampionát jedenadvacítek Česká republika a domácí reprezentace se ve skupině utkala postupně s Dánskem, Srbskem a Německem. Takže déja vu, jen Srby nahradili Italové a Češi budou mít příští rok v Polsku ještě těžší skupinu než minule.

Budou doufat, že dopadnou lépe než na domácích stadiónech, kde jim těsně unikl postup ze skupiny a tím i účast na olympiádě v Riu.

"Zajímavé je, že se potkáváme se dvěma stejnými soupeři jako před dvěma lety na šampionátu u nás. Takže to bude proti Německu a Dánsku jakási odveta, i když už s jinými hráči," řekl pro fotbal.cz trenér Vítězslav Lavička, který se slavnostního losování zúčastnil společně s manažerem Jaromírem Šeterlem, vedoucí týmu Terezou Šílovou a tiskovým mluvčím Jaroslavem Kolářem.

Fanoušci budou mít zápasy blízko

Los si Lavička do jisté míry pochvaluje. "Přáli jsme si skupinu C, protože hraje své zápasy nejblíž českých hranic. Doufáme, že to udělalo radost i fanouškům, a že nás podpoří v hojném počtu," přeje si kouč. O síle soupeřů pochopitelně nepochybuje. "Německo neztratilo v kvalifikaci ani bod a je jedním z největších favoritů celého turnaje. Dánsko se dostalo na posledním mistrovství do semifinále a i poslední kvalifikaci zvládlo suverénně a Itálie je na velkých turnajích silná vždycky," uvědomuje si Lavička.

Češi také v Krakově hned začali jednat o možných soupeřích pro dva přípravné zápasy naplánované na březen. "Už jsme se se zástupci několika zemí potkali, ale nechci zatím říkat konkrétní jména. Každopádně je naší prioritou sehnat dva soupeře, kteří budou v Polsku startovat, ale ne v naší skupině," avizuje Lavička.

Ve skupině A narazí Slovensko s českým trenérem Pavlem Hapalem na Polsko, Anglii a obhájce titulu ze Švédska. V béčku se potkají Portugalsko, Srbsko, Španělsko a nováček Makedonie. Šampionát se bude hrát od 16. do 30. června, do semifinále postoupí vítězové skupin a nejlepší tým z druhých míst.

Los ME 2017 fotbalistů do 21 let v Polsku:
Skupina A (Kielce, Lublin):
Polsko,
Švédsko,
Slovensko,
Anglie.
Skupina B (Gdyně, Bydhošť):
Portugalsko,
Srbsko,
Makedonie,
Španělsko.
Skupina C (Krakov, Tychy):
Německo,
Česká republika,
Itálie,
Dánsko.
Program:
16. června: Polsko - Slovensko, Švédsko - Anglie,
17. června: Portugalsko - Srbsko, Španělsko - Makedonie,
18. června: Německo - ČR, Dánsko - Itálie,
19. června: Polsko - Švédsko, Slovensko - Anglie,
20. června: Portugalsko - Španělsko, Srbsko - Makedonie,
21. června: Německo - Dánsko, ČR - Itálie,
22. června: Anglie - Polsko, Slovensko - Švédsko,
23. června: Makedonie - Portugalsko, Srbsko - Španělsko,
24. června: Itálie - Německo, ČR - Dánsko.
27. června: semifinále,
30. června: finále.

Reklama

Související témata: