Hlavní obsah

San Antonio se ujalo vedení v sérii s Dallasem

DALLAS

Po třetím zápase finále Západní konference NBA se poprvé v sérii ujalo vedení San Antonio. V zatím bodově suverénně nejchudším vzájemném utkání zvítězili Spurs na palubovce Dallasu 96:83 a po druhé výhře za sebou vedou 2:1 na zápasy.

Foto: ČTK

Tony Parker ze San Antonio Spurs (uprostřed) a hráči Dallas Mavericks Shawn Bradley (vlevo) a Dirk Nowitzki ve druhém utkání finále Západní konference.

Článek

Dominantním hráčem duelu byl Tim Duncan, který zazářil bilancí 34 bodů a 23 doskoků. Ve druhé polovině utkání se však výrazně prosazoval i jedenadvacetiletý Tony Parker, jenž devatenáct ze svých devětadvaceti bodů zaznamenal ve třetí čtvrtině.

"Ve druhém poločase jsem začal hrát agresivněji. Ale když hrajete s Timem Duncanem, je to jednoduché. Tim totiž na sebe naláká protihráče a vy máte možnost střílet z volných pozic," upozornil skromně mladíček, který byl v loňské sezoně členem výběru nejlepších nováčků soutěže.

Poklonu ale svému spoluhráči složil i nejlepší střelec zápasu. "Tony byl prostě skvělý, hrál agresivně po celém hřišti a přesně střílel. Nebál se na sebe vzít zodpovědnost," řekl Duncan.

Nowitzkého trápí zraněné koleno

Nejlepším střelcem domácího týmu byl Nick van Exel s 16 body, jen o bod méně dal Dirk Nowitzki, jenž si ale v závěrečné čtvrtině zranil koleno a jeho start ve čtvrtém zápase v neděli znovu v Dallasu je velmi nejistý.

"Nevím, co se stalo. Nikdy jsem koleno zraněné neměl, takže tato bolest je pro mě nová. Teď nemůžu nohou vůbec hýbat, ale uvidíme, jak to bude vypadat za pár dní," řekl Nowitzki, který halu opustil o berlích.

Pravděpodobná ztráta hvězdy týmu mrzela i kouče Dallasu Dona Nelsona. "Není to dobrá zpráva. Nečekám, že by mohl hrát v příštím zápase a nejsem si jistý, jestli ještě bude moci zasáhnout do průběhu této série," uvedl skepticky trenér.

Západní konference
Dallas - San Antonio 83:96, stav série: 1:2

Reklama

Související témata: