Hlavní obsah

Fotbalová sedmnáctka hrála s Německem 0:0

LUCEMBURK

Čeští fotbalisté do 17 let remizovali ve druhém utkání na evropském šampionátu v Lucembursku s Německem 0:0. Ve skupině B tak mají oba celky po čtyřech bodech a největší naději na postup do bojů o medaile. Od prvních minut bylo na trávníku v Grevenmacheru jasné, že Němci budou těžším soupeřem než mladí fotbalisté Srbska a Černé hory v předchozím duelu.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Ilustrační foto

Článek

Němečtí mladíci měli převahu, ale česká obrana pracovala spolehlivě a soupeře do vážnějších střeleckých příležitostí nepustila. Jen v 11. minutě se uvolnil mezi třemi českými obránci Kroos, ale namířil vedle. Až po půlhodině se svěřenci trenéra Dovalila osmělili, Pekhartovi však střelu stačili němečtí obránci srazit na roh, podruhé mu míč ukopli na poslední chvíli.

Po přestávce přišel na deštěm zkrápěný trávník místo Wojnara pohyblivý Lacko a hru českého celku to oživilo. Po necelé hodině však Němci ukázali svoji sílu. Rychlonohý Marin se uvolnil na levé straně a po jeho centru Fischer krásně v pádu vypálil do břevna a o tři minuty později Vácha vyhlavičkoval střelu Bendera z brankové čáry.

Na druhé straně nebezpečně vystřelil z trestného kopu Zeman, ale v 68. minutě opět unikl Marin a střelu Vrancice musel bravurním zákrokem nohou zlikvidovat Štěch. Remízu už český celek v závěru uhájil.

Výsledky:
Skupina B:
ČR - Německo 0:0.
Rozhodčí: Collum (Skot.). Diváci: 600.
Sestava ČR: Štěch - Süsser, Polák, Mazuch, Heidenreich - Hable - Vácha, Wojnar (41. Lacko), Pekhart (60. Řezník), Zeman - Necid (80. Vošáhlík).
SČH - Belgie 1:1 (0:0).
Tabulka:
1. Německo21104:04
2. ČR21102:14
3. SČH20112:31
4. Belgie20111:51

Reklama

Související témata: