Hlavní obsah

Reprezentace zve fanoušky do Ústí nad Labem na otevřený trénink i atraktivní Fan Park

Poprvé v letošním roce se sejde národní tým. Již ve středu 22. března se česká fotbalová reprezentace premiérově představí v Ústí nad Labem. Duel s Litvou je dlouho dopředu beznadějně vyprodaný, svěřenci Karla Jarolíma se mohou těšit na bouřlivou kulisu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Jarolím a asistent Miroslav Koubek (vpravo) během tréninku národního fotbalového týmu.

Článek

Někteří reprezentanti prostředí na severu Čech znají. „Jsem zvědavý, jak se změnilo prostředí v Ústí, kde jsem chytal naposledy ještě za Vítkovice. To už je strašně dlouhá doba," usmívá se při vzpomínce na místo konání zápasu gólman Tomáš Vaclík. „Teď je v Ústí nový stadión a zajímá mě, jak se prostředí změnilo. A samozřejmě jsem moc rád, že fanoušky náš zápas táhne. Věřím, že se dočkají dobrého utkání," dodává.

Reprezentace vyjde vstříc také fanouškům, kteří na samotný duel s litevským soupeřem nesehnali vstupenky. „Obrovský zájem příznivců o středeční zápas nás samozřejmě těší. Celý región utkáním žije, velké díky patří v tomto směru také městu Ústí nad Labem a Ústeckému kraji," poukazuje tiskový mluvčí národního týmu Pavel Pillár. „Po dohodě s trenérem jsme se zároveň rozhodli zpřístupnit veřejnosti kompletní úterní trénink, aby reprezentanty na vlastní oči mohlo vidět co možná nejvíce fanoušků."

Pestrá nabídka pro fanoušky

Otevřený trénink českého celku odstartuje v úterý 21. března od 17:00, brány hlavní tribuny ústeckého stadiónu se otevřou již v 16:30. Vstup je pro všechny zdarma, na místě budou k dispozici také toalety a stánek s občerstvením.

Tím však nabídka pro fanoušky nekončí. V den utkání se totiž nedaleko stadiónu rozběhne #Ceskarepre Fan Park. Příchozí se mohou těšit na celou řadu atrakcí, soutěží, zábavy, jídla a pití. Každý fanoušek si navíc může odnést dárek takřka bez práce. Na všechny zájemce totiž čeká "Cesta Fanouška", po jejímž kompletním absolvování získávají fotbaloví nadšenci atraktivní cenu.

K dispozici bude například stanoviště Puma s možností vyzkoušet si nové modely kopaček při slalomu nebo střelbě na branku, v provozu budou oblíbené fotbalové klece, malování na obličej a spousta dalšího. Svoje umění předvede několikanásobný mistr světa ve Freestyle Footbag Honza Weber, moderátorem celé akce bude Kamil Bílský z Hitradia FM. Vstup je zdarma.

Samotný duel České republiky s Litvou odstartuje ve středu 22. března od 18:00.

Reklama

Související témata: