Hlavní obsah

Po dvou sparťanech a parťácích z Omsku se k reprezentaci připojí i mistr světa z roku 2010

Praha
Aktualizováno

Den poté, co přizval do přípravy na mistrovství světa sparťany Řepíka s Vránou a omské Furcha se Sobotkou, hlásí kouč české hokejové reprezentace Josef Jandač další rozšíření kádru. Od příštího týdne se k mužstvu připravujícímu se v pražských Holešovicích připojí i útočník moskevského Dynama Lukáš Kašpar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Lukáš Kašparna tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Jednatřicetiletý mistr světa z roku 2010, který startoval i na loňském šampionátu, vypadl minulý týden se svým Dynamem Moskva ve čtvrtfinále play off Kontinentální ligy proti Petrohradu.

V Dynamu, kam zamířil před sezónou, prožil Kašpar turbulentní rok. I kvůli zraněním z úvodu ročníku o něj moskevský klub přestal jevit zájem, po vzájemné dohodě o snížení platu ale nakonec mostecký rodák zůstal. Ve 27 zápasech základní části měl bilanci sedmi branek a devíti asistencí. V osmi duelech play off pak přidal dvě přihrávky.

V národním týmu odehrál Kašpar 86 zápasů a připsal si devatenáct branek, v této sezóně absolvoval tři utkání během Švédských her, v nichž jednou skóroval.

Národní tým se bude v Holešovicích připravovat do 7. dubna. V rámci Euro Hockey Challenge se Jandačův výběr střetne 12. dubna a o den později v Chomutově s Norskem, 22. dubna pak vyzve v Norimberku a další den v Mannheimu domácí Německo.

Přípravu na MS reprezentace uzavře na Carlson Hockey Games, součásti Euro Hockey Tour, v Českých Budějovicích, kde se od 27. do 30. dubna postupně utká s Finskem, Švédskem a Ruskem. Šampionát odstartuje 5. května, Češi v základní skupině v Paříži narazí na Kanadu, Bělorusko, Finsko, Norsko, Slovinsko, Francii a Švýcarsko.

Reklama