Hlavní obsah

Podzimní kometě reprezentace svědčí. Gól jsem už potřeboval dát, má jasno Krmenčík

Ústí nad Labem

Podzimní kometa Michael Krmenčík na jaře v dresu Plzně vstřelil v lize jediný gól, ve středeční přípravě s Litvou (3:0) stihl stejný počet za 45 minut. Reprezentační dres útočníkovi Viktorie svědčí, na podzim se totiž trefil hned ve své premiéře, kdy pomohl k výhře 2:1 nad Norskem v kvalifikaci.

Krmenčík se proti Litvě blýskl gólem

 
Článek
Fotogalerie

Česko - Litva, sestřih utkání

Krmenčík si vynutil faul, po němž padl úvodní gól zápasu

Krmenčík slušně rozjetou šanci v závěru zápasu už nevyužil

Jakub Jankto oslavil reprezentační debut gólem

Škoda se proti Litvě střelecky neprosadil. Ale byl blízko

„Je to fajn, snad budu ve větší a větší pohodě. Mám z utkání dobrý pocit, gól jsem už potřeboval dát," pravil Krmenčík. Za Plzeň se 24letý útočník střelecky prosadil v úvodním jarním kole proti Příbrami, od té doby mlčel. V základní sestavě se objevil pouze třikrát, tedy v polovině zápasů.

Ve středu byl členem druhé jedenáctky, kterou reprezentační kouč Karel Jarolím vyslal do boje od 46. minuty. A Krmenčík bleskově úřadoval: krátce po změně stran po faulu na něj proměnil pokutový kop Hořava.

K míči se původně hnal sám postižený, nakonec dal však přednost spoluhráči z Viktorie. „Faul to byl stoprocentní, podrazil mě. Chtěl jsem si penaltu kopnout, ale vzpomněl jsem si, jak je Hořka uklízí v tréninku. Navíc existuje nepsané pravidlo, že faulovaný by jí zahrávat neměl," uvedl Krmenčík.

Další šanci už neproměnil

Litovat však nemusel, branky se také dočkal. Zpracoval si na prsa přihrávku Ondřeje Čelůstky, z dvou kroků s přehledem skóroval. Mezi tyto dvě trefy se vměstnal gól Jakuba Jankta. Sečteno, podtrženo, druhý poločas zvládl národní tým na jedničku.

„Tréňa nám říkal, ať hrajeme hlavně uvolněně. Myslím, že na nás bylo vidět, že jsme v pohodě. Zaslouženě jsme dali tři góly, mohli jsme přidat i další," sdělil Krmenčík. Právě on byl nejblíž čtvrtému úspěchu. Vhodný čas k zakončení ale prováhal.

„Věděl jsem, že vedeme o tři branky, chtěl jsem si něco vyzkoušet. Slyšel jsem za sebou Pepu Hušbauera, chtěl jsem mu přihrát patičkou. Kopl jsem si ale míč do nohy. To se stává," mávl rukou Krmenčík, jehož výkon Jarolíma potěšil. „Viděl jsem na Michaelovi, jak velkou chuť má. Prokázal svůj potenciál, odvedl kus práce," pochvaloval si Jarolím.

Reklama