Hlavní obsah

Lvíčata jasně přejela Slováky! Máme strašnou sílu, říkal autor hattricku Černý

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Reprezentační křest karvinského stadiónu dopadl pro českou jednadvacítku, připravující se na červnový evropský šampionát v Polsku, skvěle. Slovensko, které si na turnaji také zahraje, porazila vysoko 4:1. Třemi góly se na demolici východního souseda podílel Václav Černý.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Michal Trávník z ČR a slovenský hráč Tomáš Brigant.

Článek

„První tři góly za jednadvacítku, první tři góly v reprezentaci vůbec. Důležité bylo, že jsme utkání dotáhli až k vítězství, protože jinak by mi byly tři góly k ničemu. Po takovém zápase se můžu radovat," říkal Černý, který překonal slovenského brankáře v 11., 42. a 45. minutě prvního poločasu. Ten česká lvíčata jednoznačně ovládla 4:0. „Máme strašnou sílu. Všichni, i ti co nejeli, nebo jsou teď s áčkem, se dokážeme zastoupit a to je naše zbraň," vykládal útočník Ajaxu Amsterdam.

Češi svým výkonem tři měsíce před Eurem kouči Vítězslavu Lavičkovi řádně zamotali hlavu. A to na srazu chybí trio Schick, Barák nebo Jankto. „Tohle jsou příjemné starosti. Horší by bylo, kdybychom neměli kam sáhnout. Jsem rád, že jsme měli tu možnost pozvat další hráče, nicméně tihle kluci do kádru patří. Odehráli většinu utkání a měli zásadní podíl na dobrých výsledcích. Ale tak to je, že někteří z těch mladých udělají krok do áčka a já jsem rád, že příslib, jak trenéra Jarolíma, tak hráčů, je směrem k Euru pozitivní," uvedl Lavička.

Češi vytěžili ze skvělého nástupu do utkání dva góly za čtvrt hodiny. V záloze jasně dominovali. „V prvním poločas jsem měl ze hry záložní řady velkou radost. Kontrolovali jsme zápas a vytvářeli si gólové situace. Je příjemné, když trenér vidí, jakou mají hráči kvalitu," liboval si Lavička, kterého těšily výkony hráčů, kteří dostali šanci místo zkušených opor.

„Jakub Nečas odehrál na křídle vydařený zápas, Zdeněk Linhart na hrotu odpracoval také velké kvantum práce a dal i gól. Jsem moc rád, že se ze zdravotních potíží dostal Vašek Černý a ukázal, jak je důležitý pro náš tým, mám radost i s Luďka Vejmoly. Tihle hráči na mě udělali nejpozitivnější dojem, hodnotil kouč.

Z Karviné se česká lvíčata přesunou do Katovic, kde se v pondělí se v utkají s výběrem Polska. Pobyt v dějišti příštího šampionátu bude sloužit také k otestování hotelu, v němž bude česká výprava v červnu bydlet.

Reklama

Související témata: