Hlavní obsah

Barák se přesvědčil, že mu bude italské klima svědčit

San Marino

Přesvědčil se, že italské klima mu bude svědčit. Tedy italské... V Serravalle šlo o duel s trpajzlíkem zvaným San Marino, které má s Itálií společného jen to, že s ní sídlí Apeninský poloostrov, ale i tak se Antonínu Barákovi dýchalo v kraji budoucího působení moc dobře. „Bylo tady fakt nádherně,“ přitakával horlivě slávistický záložník, který se od podzimu stane novou akvizicí ligového Udinese. Však se mu také připomněl dvěma góly, jež San Marinu vstřelil.

Foto: Tauber FAČR/Jan, ČTK

Antonín Barák (20) se raduje z gólu proti San Marinu.

Článek
Fotogalerie

„Bomba," zajásal, i když ani on si nebyl zase až tak jistý, zda se výsledek kvalifikačního duelu vůbec do jeho nového klubu donese.

I tak ale Barákova bilance za připomenutí stojí. Vždyť tři reprezentační starty vyšperkoval třemi góly.

„Ale k tomu mně dopomohlo přece San Marino. Nechci o něm mluvit špatně, ale přece jen nedosahuje kvalit ostatních soupeřů v naší kvalifikační skupině. Je nejslabší, takže bylo mou povinností střílet góly," krotil Barák, svou předchozí euforii ze dvou branek.

Zvláště, když ho Darida s Dočkalem hrající za ním doslova vyzývali a nutili, aby je dal. A aby třeba u dvou nezůstal.

„Fakt bylo výhodou, že jsem měl za sebou dva konstruktivní fotbalisty, kteří mi prostrkávali míče a připravovali šance. A já měl ke všemu hodně prostoru, takže jsem se mohl otáčet na bránu a řešit střelecké situace, jak jsem potřeboval," uznával slávistický mladík po šestibrankové demolici San Marina.

„Však jsem to také měl v obou situacích, z nichž jsem dal gól, strašně jednoduché. Byl jsem sám před gólmanem a stačilo příležitosti proměnit," chválil spoluhráče a přihrávky, které mu servírovali.

„To všechno i proto, že sestava byla poskládaná suprově. V zápase, který nemá žádný fotbalista rád, protože se v něm dá jen ztratit, to bylo důležité, abychom potvrdili roli favorita," kvitoval složení základní jedenáctky, kterou trenér Jarolím poslal na hřiště a ta nadělila nebohému San Marinu už do půle pět gólů.

„Nemysleli jsme na to, že bychom se mohli vyrovnat třeba Němcům a osmi brankám, které tady nastříleli na podzim, ale co nejvíc branek jsme dát chtěli. Jenže druhá půle byla těžší než první. San Marino se ještě víc zatáhlo, přitvrdilo, některé zákroky byly na hraně zákeřnosti, takže jsme se chvílemi báli o nohy," přiznával Barák, že po přestávce se jisté obavy do hry české reprezentace vloudily.

„Výsledek nakonec průběhu zápasu sluší. A stejně tak šest gólů, které jsme dali. Jsou důležité nejen pro tuto kvalifikaci, ale do budoucna, protože se mohou promítnout do reprezentačního koeficientu," potvrzoval slávistický mladík, jak mu záleží na budoucnosti.

Reprezentační, své vlastní i té nejbližší slávistické. „Čeká nás derby se Spartou, na které se hrozně těším. Věřím, že v něm Slavia i já podáme ten nejlepší výkon a zvítězíme," připomínal událost příštího ligového kola.

Svou vlastní italskou budoucnost zatím nepřipomíná. „Bylo tady nádherně, takže jsme si italské klima všichni náramně užívali, ale na vlastní budoucnost jsem fakt nemyslel."

Reklama

Související témata: