Hlavní obsah

Brückner dostal nabídku, aby dál vedl reprezentaci

WESTERBURG

Trenér Karel Brückner zřejmě nadále povede českou fotbalovou reprezentaci. Manažer národního týmu Vlastimil Košťál v pátek kouči nabídl prodloužení kontraktu o další dva roky. K definitivní dohodě by mělo dojít během dvou týdnů. Brückner po příletu do Prahy uvedl, že v první reakci na nabídku přikývl, ale má ještě malý otazník.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kouč Karel Brückner udílí pokyny při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Košťál šestašedesátiletému trenérovi v dějišti mistrovství světa nabídl další dvouletou smlouvu a před odletem domů to oznámil hráčům. "Během nejbližších dvou týdnů bychom rádi domluvili další detaily, ale domnívám se, že se s trenérem domluvíme, stejně jako v předchozích dvou případech," uvedl Košťál, zároveň svazový místopředseda.

Brückner řekl, že si nabídky pokračovat u reprezentace velice váží. "V první reakci jsem řekl ano, ale malinké 'ale' tam z mé strany je. Je to o zodpovědnosti," prohlásil kouč, který vyřazení mužstva na MS označil za neúspěch. Smlouva mu končí 31. července, ještě před jejím vypršením však už podle všeho bude mít v kapse nový kontrakt.

Měl by trenér Karel Brückner zůstat u fotbalové reprezentace?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Kouč převzal tým v prosinci 2001 po odchodu Jozefa Chovance, kterému od roku 1998 dělal asistenta a současně vedl tým do 21 let. S ním získal před šesti lety stříbro na evropském šampionátu, o dva roky později byl v pozadí titulu mistrů Evropy, přestože na lavičce už seděl pouze jeho asistent Miroslav Beránek.

Právě z bývalých svěřenců z juniorského výběru trenér vychází při sestavování současného národního týmu. V nominaci na nynější mistrovství světa bylo čtrnáct hráčů, kteří pod ním působili v jednadvacítce. Brückner vedl národní tým dosud v 53 zápasech, z nichž 37 jeho svěřenci vyhráli, porážku utrpěli pouze v devíti případech.

Reklama

Související témata: