Hlavní obsah

Sáček místo cesty na Kaprun tahal bagáž z autobusu. V áčku reprezentace nahradil posilu Udine

Praha
Aktualizováno

Dvacetiletý Michal Sáček, záložník Sparty Praha, byl premiérově povolán do českého elitního reprezentačního fotbalového výběru, který v příštím týdnu čeká přípravné utkání v Belgii a následně kvalifikační duel v Norsku. Nahradil tam Antonína Baráka, posilu italského Udine.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček míří za reprezentačním áčkem.

Článek

Sáček byl v pátek ráno nachystaný na srazu fotbalové reprezentace do jednadvaceti let, která vyrazila do rakouského Kaprunu na soustředění před mistrovstvím Evropy. Když už se tým trenéra Lavičky chystal k odjezdu, Sáček vyhopkal z autobusu a promptně vytahoval věci ze zavazadlového prostoru.

„Souvisí to se situací v áčku. Michal odletí s prvním týmem do Belgie, kde by měl odehrát část zápasu. A pak se uvidí. Samozřejmě bych ho raději měl v Rakousku, ale áčko je prioritou," pokrčil smířlivě rameny Vítězslav Lavička, trenér jednadvacítky, když se zbylou částí výpravy mířil do Rakouska.

Barák je mimo hru, bude regenerovat

Jeho „nadřízený" Karel Jarolím musel oželet záložníka Antonína Baráka, jenž má svalové potíže a není fit. Lékaři usoudili, že Barák nebude schopný hrát v Belgii ani v Norsku, což dalo šanci Sáčkovi. Barák se přesune do Rakouska za Lvíčaty, kde se bude v péči lékařů chystat na mistrovství Evropy jednadvacítek.

Jarolímovi scházelo na srazu pět hráčů

Z šestadvacetičlenného kádru pro zápas v Belgii chyběla v pátek na srazu v Praze Jarolímovi pětice hráčů. Z Turecka dorazí později obránci Tomáš Sivok a Ondřejem Čelůstkou, záložník Bořek Dočkal přiletí z Číny až těsně před nedělním odletem týmu do Bruselu a až přímo v Belgii se připojí brankář Tomáš Vaclík s obráncem Markem Suchým z Basileje.

Duel v Bruselu se hraje v pondělí. Reprezentanti poté v Belgii zůstanou a přesunou se na kvalifikační zápas do Osla (10. června). V něm se český celek pokusí výhrou zvýšit naděje na druhé místo ve skupině a účast v baráži.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články