Hlavní obsah

Norsko - Česko 1:1Komplikace! Remízou v Oslu ztrácejí fotbalisté kontakt s Iry, postup se vzdaluje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Gebre Selassie 0 : 1
55. Söderlund (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

dos (Oslo)Sport.cz
Aktualizováno

Červnový termín je prostě pro českou fotbalovou reprezentaci prokletý. Národní tým v kvalifikaci mistrovství světa 2018 jen remizoval 1:1 v Norsku a postup do Ruska se tak vzdálil. Češi ztrácejí na druhé Severní Irsko již čtyři body a uniká jim tak naděje na případnou baráž. Po gólu Gebre Selassieho přitom vedli, druhý poločas na stadiónu Ullevaal ale nezvládli.

Karel Jarolím bezprostředně po utkání.Video: #ceskarepre

 
Článek
Fotogalerie

Tomáš Sivok se vrací k průběhu střetnutí.

Tomáš Vaclík hodnotí remízu s Norskem.

Theodor Gebre Selassie po zápase s Nory.

S Krmenčíkem na hrotu se Schickem na lavičce nastoupil národní tým na trávník stadiónu Ullevaal. Silový útočník Viktorie měl soupeře utahat a připravit tak půdu pro žolíka ze Sampdorie...

Vikingové vůbec nezačali jako odevzdaný tým, jehož šance na postup už jsou jen pramalé. Naopak, Tarik Elyounoussi hned na úvod po jednoduché akci jen těsně minul Vaclíkovu branku.

Češi přijeli vyhrát a tři body potřebovali o to víc, že Severní Irsko v podvečer zvítězilo v Ázerbájdžánu, což do Jarolímova postupového scénáře vůbec nezapadalo. Hosté mnohem více spoléhali na kombinaci, zpočátku však měli povážlivě průchozí defenzívu.

Norové měli obranu kompaktní, český tým většinou kolem ní kroužil jako podél házenkářského brankoviště a šance nepřicházely. Teprve v 31. minutě Krejčí uvolnil Daridu a jeho tečovaná střela znamenala první nebezpečí pro Jarsteina. Gólman pak musel vzápětí vyrážet na roh také pohotový Krmenčíkův pokus.

Gebre Selassieho gól a Součkovo břevno

Krása nakonec byla v jednoduchosti a blýskli se beci. Češi rychle rozehráli přímý kop, Kadeřábek měl najednou na pravém křídlo prostor, přesně odcentroval do šestnáctky na zadní tyč a Gebre Selassie z malého vápna poslal míč pod břevno.

Ještě do přestávky nicméně mohli Češi o cenné vedení přijít. Söderlund šel ze strany sám na Vaclíka a mužstvo muselo uzdravenému gólmanovi moc a moc děkovat, že tutovku lapil.

Nástup do druhé půle patřil českému týmu. Krmenčík nejprve zazdil nadějný brejk a Souček o chvíli později trefil prudkou střelou břevno.

Vyrovnání přišlo z penalty

Trest přišel vzápětí. Sivok hasil chybu v defenzivě faulem na T. Elyounoussiho a nařízenou penaltu Söderlund bombou pod břevno proměnil. Vyrovnání Čechy otřáslo, Sivok fatálně chyboval v rozehrávce a T. Elyounoussi postupoval se Söderlundem sám na brankáře. Naštěstí pro hosty mu nepřihrál a tutovku neuvěřitelně zkazil.

Norové byli ovšem na koni a Češi najednou nevěděli, kam skočit. Vikingové málem skóre úplně otočili. Jarolímův tým potřeboval útočit, k ohrožení branky se ovšem nedostal ani čerstvý Schick. A to ještě mohli Češi být rádi za bod, neboť Vaclík v nastaveném čase zlikvidoval tutovku Norů.

Utkání skupiny C kvalifikace MS 2018:
Norsko - Česká republika 1:1 (0:1)
Branky: 55. z pen. Söderlund - 36. Gebre Selassie. Rozhodčí: Marriner - Bennett, Nunn (všichni Angl.). ŽK: Johansen - Souček, Krejčí, Hořava. Diváci: 12 179.
Norsko: Jarstein - Svensson, Nordtveit, Reginiussen (33. Valsvik), Aleesami - M. Elyounoussi, Berge, Johansen, Berget (61. Dähli) - T. Elyounoussi, Söderlund (71. Johnsen). Trenér: Lagerbäck.
ČR: Vaclík - Kadeřábek, Sivok, Brabec, Gebre Selassie - Darida (80. Hořava), Souček - Krejčí, Dočkal, Zmrhal (43. Jankto) - Krmenčík (63. Schick). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: