Hlavní obsah

Barák nedokončil pondělní trénink. Noha potřebuje klid, vysvětloval borec po zranění

Na lavičce náhradníků začal evropský šampionát hráčů do 21 let v Polsku pro českého fotbalového záložníka Antonína Baráka. Po zranění zadního stehenního svalu nebyl pro nedělní úvodní duel s Německem (0:2) připravený na devadesátiminutovou zátěž, a tak šel do hry až v průběhu zápasu. Pondělní trénink týmu trenéra Lavičky pak ukončil předčasně.

Foto: Radek Malina, Právo

Antonín Barák během soustředění české fotbalové reprezentace do 21 let v Kaprunu, kdy se léčil po zranění zadního stehenního svalu.

Článek

„Cítím, že sval je hodně unavený. Přeci jen jsem do ostrého utkání naskočil po pěti týdnech. Odehrál jsem osmatřicet minut, což byla po dlouhé pauze docela velká zátěž. Musel jsem nohu nechat odpočívat," vysvětloval borec, jenž pomohl Slavii k titulu a po letní přestávce se má hlásit v italském Udine, které jej z Edenu získalo.

„Fyzicky jsem myslím zvládnul utkání proti Německu bez problémů, cítil jsem se velmi dobře. Podle vyšetření na magnetické rezonanci je jizva ve svalu, která měla čtyři milimetry, zahojená. Ale do středečního souboje s Italy musím noze dopřát hodně klidu," měl jasno Barák.

Zda bude schopný naskočit do středeční řeže s výběrem země z Apeninského poloostrova od první minuty nechtěl předjímat. „Vše teprve probereme s trenérem. Nechci nijak limitovat tým, současně chci však maximálně pomoci na hřišti," krčil rameny Barák.

Reklama

Související témata: