Hlavní obsah

Ledová lázeň a regenerace před výletem do Osvětimi. A pak kritika při rozboru Německa

Katovice

Hodně pestrý program měla česká fotbalová reprezentace do 21 let v pondělí, kdy vstřebávala prohru s Německem v úvodním představení na mistrovství Evropy v Polsku. Po pozdějším tréninku mířili hráči na regeneraci, následně část výpravy vyrazila do Osvětimi a večer čekal kompletní kádr rozbor nevydařeného nedělního utkání.

Tomáš Chorý Video: Sport.cz

 
Článek

Hodinu před polednem měla začátek pondělní příprava na hřišti GKS Katovice. Tým byl rozdělen do dvou částí. Borci, kteří odehráli většinu zápasu absolvovali jen lehčí trénink a protažení pod dohledem kondičního trenéra Pavla Rady, následně „museli" do kádí se studenou vodou a ledovými kostkami. Pro reprezentanty sledující nedělní duel jen z lavičky měl pozápasový trénink tradiční charakter, kdy došlo i k nácviku střelby a hře na dvě branky.

Ještě před pozdním obědem pak výprava mířila za regenerací do komplexu nedaleko hotelu v Katovicích, po obědě pak podle libosti vyrazili hráči a někteří členové realizačního týmu do nedaleké Osvětimi, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor a nyní je zde památník s muzeem.

„Poslední dva měsíce jsem většinou trávil na hotelu, takže jsem byl rád za možnost jistého oživení. Historie mě hodně zajímá. V televizi, pokud čas dovolí, pravidelně sleduji dokumenty," uvedl záložník Jakub Jankto, jehož při dvouhodinové prohlídce z hráčů doprovázeli Schick, Trávník, Hubínek, Souček, Havlík a Vejmola.

Po večeři pak reprezentanti zasedli k rozboru bitvy s Německem. V úterý hráče čeká analýza italského týmu před středečním zápasem, odpoledne pak trénink v Katovicích.

Reklama

Související témata: