Hlavní obsah

Hokejisté v létě: tvrdé galeje, ale i plavání a fotbálek

PRAHA

Atletická příprava, posilovna, vytrvalostní běhy, ale i plavání a fotbálek. Taková je náplň letní přípravy, která se již naplno rozběhla u všech týmů hokejové extraligy. V tropických vedrech hráči polykají objemné tréninkové dávky, aby nabrali síly před červencovým vyjetím na led. Medailisté uplynulé sezóny nejsou výjimkou.

Foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Extraligové kluby již začaly zbrojit na příští sezónu.

Článek

Úřadující mistři ze Slavie strávili týden na kolech v šumavské Železné Rudě, nyní už jsou k vidění na beachvolejbalovém hřišti v Edenu a dopoledne také v posilovně. Naplánovány byly také nepopulární kondiční výběhy v Krčském lese.

"Všichni hráči už jsou zapojeni, včetně reprezentantů a rekonvalescenta Kučery. Zatím zvládáme plný objem tréninku, který jsme si naplánovali," řekl asistent trenéra Růžičky Jiří Kalous, jehož svěřence čeká zítra i florbalová exhibice proti mistru ze Střešovic.

Stříbrní medailisté z Pardubic kromě posilovny využívali regeneračních zařízení v Lázních Bohdaneč, ale vyrazili i na týden do Špindlerova Mlýna, kde absolvovali náročné výběhy, přípravu na kolech i kondiční testy.

Od 5. července mají hráči čtrnáctidenní dovolenou a sejdou se až na soustředění v Trutnově, kde již obují i brusle před srpnovým odjezdem na turnaj do Švýcarska. Šrámy ze sezóny zatím doléčovali Mikeska s Divíškem, zatímco přípravu začal i Vyhlídal, který zatím čeká na dořešení své dopinkové kauzy.

Kouč Sparty lituje Ptáčkova odchodu

Včera začala i letní příprava Sparty a zapojit by se mělo až jedenatřicet hokejistů, které vedle dvoufázových tréninků čeká i soustředění na Štrbském plese. "Budeme kombinovat vytrvalost a sílu," naplánoval si trenér Alois Hadamczik, který hráče v přípravě požene i na schody strahovského stadiónu. "Volno dostal ještě na týden Richter, který byl na mistrovství světa," vysvětloval na klubových stránkách kouč neúčast řízného beka.

Útočník Paroulek musí do zámořského kempu, ale zřejmě nedostane smlouvu do prvního mužstva Columbusu a vrátí se. Ve Spartě zůstává zatím také Srdínko, o Jaroslavu Nedvědovi prý zatím nemá jasno ani Hadamczik. Buď se najde klub, který závazky Sparty vůči obrovitému obránci převezme, nebo se může jednat o snížení platu.

Trenéra z řady odchodů mrzí snad jen uspěchaný přesun obránce Ptáčka do Karlových Varů. "Byla to chyba. Je to hráč, který nebývá zraněný, má svou výkonnostní úroveň a dobře se s ním pracovalo," zalitoval kouč trochu pozdě.

Reklama