Hlavní obsah

Schick dominuje nejen na trávníku! Klokan z obrany objevil kouzlo nového fenoménu

Katovice

Drtil obrany v nejvyšší italské soutěži na skutečném trávníku během minulé sezóny tak nemilosrdně, až si vystřílel angažmá v Juventusu Turín. Stejným způsobem dominuje český fotbalový útočník Patrik Schick i bitvám na playstationu, které svádějí čeští reprezentanti do jednadvaceti let na mistrovství Evropy v Polsku.

Lvíčata a volnočasové aktivityVideo: #ceskarepre

 
Článek

„Patrik je na playstationu závislý. Ve fotbalových bitvách patří rozhodně mezi ty nejlepší," říká s úsměvem brankář českých Lvíčat Lukáš Zima, který s ofenzivní hvězdou Lavičkova výběru sdílí pokoj. „Je skutečně skvělý. Bohužel, je to tak. Mám tu zkušenost už ze společného působení v Bohemce," přitakává s úsměvem obránce Milan Havel, jenž při zápasech na herní konzoli bojuje v barvách Borussie Dortmund či Arsenalu.

Pro české fotbalové reprezentanty do jednadvaceti let je v prvním patře katovického hotelu Angelo, kde výběr trenéra Lavičky během šampionátu našel dočasný domov, připraven stolní fotbálek, terč na šipky, dvě herní konzole na playstation, stolní tenis a dostatek sedacích vaků, aby se klidně mohlo sejít celé mužstvo.

„Playstation mě moc nebere, ale stolní tenis hraju pravidelně. Hlavně se spolubydlícím Petrem Ševčíkem jde o tuhé bitvy. Nebo hrajeme obíhačku," vypravuje útočník Tomáš Chorý. Hecování a občas i ostřejší slovo je od stolního tenisu slyšet poměrně často. „Obíhačka je tak na půlhodiny až hodinu. Musím se pochlubit, že kluky u stolu porážím, ale nejlepší je Lukáš Juliš," skládal poklonu sparťanskému mladíkovi záložník Tomáš Souček. „Probíhají i sázky, hlavně o přání k večeři nebo její donášku, ale na plnění zatím nedošlo," vyprávěl Zima.

V permanenci jsou i šipky. Realizační tým už krátce po příjezdu musel shánět nové hroty, jak náruživě Lvíčata soupeřila. „Mě šipky ohromně baví, byť je moc neovládám," přiznává s úsměvem Havel. „Ale zjistil jsem, jaký je to fenomén. S úžasem jsem sledoval třeba mistrovství světa. Nikdy bych nevěřil, že tolik lidí může přijít na šipky. Nicméně teď bych klidně vyrazil osobně. Už jsem zmáknul pravidla. Sleduji Michaela van Gerwena z Nizozemska, který je světovou jedničkou," popisoval Havel.

Reklama

Související témata: