Hlavní obsah

Španělsko - Itálie 3:1Španělé díky hattricku Nígueze zničili Itálii a zahraji si finále EURO hráčů do 21 let

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Niguez 1 : 0
62. Bernardeschi 1 : 1
65. Niguez 2 : 1
74. Niguez 3 : 1
Záznam online reportáže

Tychy/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Španělska vyhráli ve druhém semifinále evropského šampionátu hráčů do 21 let nad Itálií 3:1 a zahrají si v pátek o titul proti Německu. To udolalo v úvodním semifinále Anglii až po penaltovém rozstřelu, když i po prodloužení byl stav 2:2.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Hvězdou druhého semifinále fotbalového ME hráčů do 21 let byl Španěl Saul Níguez. Ten do sítě Itálie nasázel hattrick a Španělé slavili výhru 3:1.

Článek

Španělé si mohou připsat už třetí triumf z posledních čtyř šampionátů. A to zásluhou Saúla Nígueze. Záložník Atlétika Madrid se ukázal jako správný kapitán a v podstatě sám rozhodl o postupu přes Itálii. Španělé se v útoku dlouho trápili, ale v 53. minutě Ceballos po individuální akci našel právě Nígueze a ten dobře umístěnou střelou zařídil vedení.

Vzápětí Roberto Gagliardini dostal druhou žlutou kartu a Itálie dohrávala v oslabení. I v deseti však dokázal vyrovnat Federico Bernardeschi. Jenže uběhly jen tři minuty a Níguez předvedl další parádu a střelou z 20 metrů vrátil Španělsku vedení. A čtvrt hodiny před koncem završil hattrick. S pěti zásahy na turnaji z pěti střel se dostal do čela tabulky střelců.

Semifinále EURO hráčů do 21 let
Anglie - Německo 2:2 (1:1), na penalty 3:4
Branky: 41. Gray, 50. Abraham - 35. Selke, 70. Platte
Španělsko - Itálie 3:1 (0:0)
Branky: 53., 65. a 74. Níguez - 62. Bernardeschi. ČK: 58. Gagliardini (It.).

Více o semifinálovém zápasu Anglie - Německo najdete ZDE

Reklama

Související témata: