Hlavní obsah

Poborský potvrdil, že v reprezentaci skončil

PRAHA

Karel Poborský potvrdil, že na mistrovství světa skončila jeho reprezentační kariéra. Čtyřiatřicetiletý fotbalový záložník, jenž za národní tým odehrál rekordních 118 zápasů, to řekl České televizi. Vicemistr Evropy z roku 1996 a semifinalista Eura 2004 tak bude ve fotbale pokračovat pouze na klubové úrovni v Českých Budějovicích.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Poborský už reprezentační dres oblékat nebude.

Článek

"Reprezentace je pro mě uzavřená kapitola. Prožil jsem s ní spoustu krásných okamžiků, ale teď už ji budu sledovat jen jako fanoušek," řekl Poborský, jenž tak ukončil několikatýdenní spekulace ohledně svého setrvání v národním mužstvu.

Poborský potvrdil, že po mistrovství světa, které pro české barvy skončilo již v základní skupině, uvažoval i o úplném konci kariéry. "Nakonec ale převážilo to, že mám fotbal stále rád," uvedl dnes Poborský pro ČT při zahájení přípravy na novou sezonu s Českými Budějovicemi.

V jihočeském klubu, jemuž v minulém ročníku po odchodu ze Sparty Praha pomohl do první ligy, má Poborský také majetkový podíl a je předsedou představenstva.

Konec Poborského reprezentační kariéry naznačil již minulý týden manažer národního týmu Vlastimil Košťál. "Domnívám se, že pro tyto dva hráče (Galáska a Poborského) byl šampionát jejich reprezentační derniérou," řekl Košťál v pátečním vydání deníku Sport, když oznamoval prodloužení smlouvy s trenérem Karlem Brücknerem.

Reklama