Hlavní obsah

Klukům z devatenáctky držím palce, soustřeďuji se ale na novou práci, říká trenér Suchopárek

Fotbalový trenér Jan Suchopárek, který ještě letos v létě vedl českou „devatenáctku" na mistrovství Evropy, se pustil do nového úkolu. Převzal reprezentační „osmnáctku", se kterou už startoval na turnaji Václava Ježka. Ve finále v Lovosicích podlehl český výběr Japonsku 2:4. „Jsme teprve na začátku a soustřeďuji se na novou práci," uvedl Suchopárek v rozhovoru pro Sport.cz ke své nynější pozici v rámci mládežnických reprezentací.

Foto: Sport.cz

Trenér fotbalové reprezentace do 18 let Jan Suchopárek

Článek

Není vám líto, že vaše působení u devatenáctky skončilo?

S týmem jsme dosáhli určitého výsledku. Semifinále mistrovství Evropy bylo pro kluky dosavadním vrcholem kariéry. Nechci, aby to vyznělo špatně, ale naše vzájemná spolupráce byla tak akorát. Kluci budou vědět, o co jde (úsměv).

Jaké vám zůstanou vzpomínky?

Krásné, ale život jde dál. S týmem jsme si při loučení řekli několik věcí, na které možná nezapomeneme. Klukům budu držet palce, protože si to zaslouží. Mužstvo mělo velmi dobrý charakter.

Sledujete dál své nedávné svěřence v první lize?

Někteří už nastupují skoro pravidelně, ale přál bych si, aby jich bylo víc. Mladí hráči mají všechno před sebou. A záleží na nich, jak se prosadí, jak budou trpěliví. Všechno nejde hned. Kluci jdou do dvacítky, kterou vede Karel Krejčí, kde budou pokračovat na reprezentační bázi. Alespoň doufejme, že to tak bude.

Jaké máte první dojmy z úvodní akce osmnáctky?

Je to nová práce s novými hráči. Vybrali jsme do prvního srazu kluky, které známe. Hráli jsme celkem pohledný fotbal. Měli jsme doporučení také od trenéra sedmnáctky Václava Kotala, který vedl tento ročník v předchozím období. Chceme pokračovat v koncepční práci.

Co vás čeká na podzim?

Na příštích srazech vyzkoušíme i jiné kluky. Další kemp proběhne od 11. do 14. září. V říjnu hrajeme přípravný zápas v Itálii a v listopadu následuje turnaj ve Španělsku.

Reklama