Hlavní obsah

Lavička nominoval na kvalifikaci v Chorvatsku tři nováčky

Praha

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička nominoval na říjnové kvalifikační utkání mistrovství Evropy v Chorvatsku tři nováčky obránce Alexe Krále s Milanem Piškem a záložníka Tomáše Wiesnera.

Foto: Radek Malina, Právo

Trenér Vítězslav Lavička a manažer Jaromír Šetrle.

Článek

Český tým se s Chorvatskem utká 9. října ve Varaždínu, čtyři dny předtím v Praze sehraje přípravné utkání s Bohemians 1905. Zatímco Lvíčata na začátku září vstoupila do kvalifikační skupiny domácí remízou 1:1 s Běloruskem, Chorvati zvítězili v Moldavsku jasně 3:0.

"Čeká nás podobný sraz jako první podzimní. Kvalifikaci hrajeme až ve druhém termínu, první využijeme k modelovému utkání na Bohemce v Ďolíčku. Potřebujeme si vyzkoušet další hráče, v týmu došlo k některým změnám. Pak nás čeká jeden z favoritů... Po úvodní ztrátě potřebujeme bodovat, ale máme těžký úkol. Chorvati jsou jedním z favoritů skupiny," avizuje manažer týmu Libor Sionko.

"Chorvati mají šikovné hráče a mužstvo. Není náhoda, že do kvalifikace vstoupili suverénním způsobem," přidává se kouč Vítězslav Lavička. "Máme k nim respekt, bereme je jako jednoho ze spolufavoritů naší skupiny, ale do utkání půjdeme s odhodláním, abychom byli úspěšní," ujišťuje čtyřiapadesátiletý kouč.

Šanci dostávají další tři hráči. Král v první lize nastupuje za Teplice, Piškovi s Wiesnerem se daří v druholigové Vlašimi. "Pozvánku a příležitost dostávají na základě svých dobrých výkonů v klubech. Tomáš Wiesner navíc minulý měsíc reprezentoval dvacítku a odehrál velice dobré zápasy. Čekáme, že zesílí konkurenci a kvalitu v sestavě," poukazuje Lavička.

V nominaci jedenadvacítky zatím není kapitán záložník Ladislav Takács. "Po utkání v Bělorusku neměl pevnější místo v sestavě. Když před týdnem dostal šanci v pohárovém utkání Boleslavi proti Příbrami, tak se záhy zranil. Jeho zdravotní stav je s otazníkem. Dělá všechno pro to, aby se dal do pořádku, ale je těžké říct, zda zápas stihne," vysvětluje Lavička.

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let na přípravu s Bohemians 1905 (5. října v Praze) a kvalifikaci o ME s Chorvatskem (9. října ve Varaždinu):
KlubStartyGóly
Brankáři
Jindřich StaněkČeské Budějovice30
Jan StejskalPřevýšov10
Obránci
Karel KnejzlíkHradec Králové20
Alex KrálTeplice00
Aleš MatějůBrighton14
Milan PiškoVlašim00
Jakub PokornýOstrava20
Michal ŘezáčČeské Budějovice10
Záložníci
Václav ČernýAjax Amsterdam159
Jiří KulhánekLiberec20
David MachalíkSlovácko20
Lukáš ProvodSokolov10
Michal SáčekSparta Praha70
Daniel TrubačTeplice20
Tomáš WiesnerVlašim00
Útočníci
Ondřej MihálikJablonec40
Matěj PulkrabLiberec30
Tomáš ZajícSlovácko20

Reklama

Související témata: