Hlavní obsah

FAČR za řádění německých fanoušků v Praze zaplatí 113 tisíc korun

Aktualizováno

Světová fotbalová federace FIFA udělila pokuty za chování německých fanoušků, kteří nacistickými gesty a písněmi narušili zářijové utkání kvalifikace mistrovství světa s Českou republikou v Praze. Fotbalová asociace ČR musí zaplatit 5000 franků (113 tisíc korun), německý svaz 32 000 franků (725 tisíc korun). Oba svazy navíc dostaly od FIFA varování.

Foto: David W Cerny, Reuters

Fotbalový zápas mezi Českem a Německem v kvalifikaci o postup na MS 2018.

Článek

Zápas na stadiónu v Edenu, který český výběr s úřadujícími mistry světa prohrál 1:2, narušila skupinka asi dvou stovek fanoušků. Německá policie poté identifikovala 13 příznivců patřících ke klubu Dynamo Drážďany. Uvedla také, že na utkání zabránila odcestovat sedmi chuligánům, které zastavila na dálnici mezi Drážďany a Prahou.

Česká strana byla potrestána za nezvládnutou pořadatelskou službu kvůli použití pyrotechniky, vhazování předmětů a vniknutí fanouška na hrací plochu.

Německý svaz po utkání prohlásil, že chuligáni se k lístkům dostali mimo oficiální kanál německého svazu a předseda DFB Reinhard Grindel uvedl, že v zemích jako ČR a San Marino není možné zajistit kontrolovaný prodej vstupenek.

FAČR však jakékoliv pochybení odmítla s tím, že nemá k dispozici kompletní seznam ́problémových či rizikových fanoušků z jednotlivých evropských zemích a ani v případě existence takového systému by chuligánům v praxi nemohla zabránit v získání vstupenky.

Reklama

Související témata: