Hlavní obsah

Deštivou Prahu vyměnili fotbalisté po čtyřhodinovém letu za stejně deštivé Baku

Baku

Fotbalisté mají docela smůlu. Z uplakané Prahy prchali před deštěm, jenže do Baku přiletěli a déšť je vítal také. A to přitom ještě v neděli panovalo v hlavním městě Ázerbájdžánu krásné letní počasí a teploměr ukazoval jednadvacet stupňů. „Ve čtvrtek, kdy se kvalifikační zápas hraje, už bude zase hezky,“ ujišťovali domácí pořadatelé, když speciál s českou reprezentací přistál na letišti Hejdara Alijeva.

Foto: Jan Tauber

Čeští fotbaloví reprezentanti Marek Suchý a Pavel Kadeřábek (vlevo) na letišti v Baku.

Článek
Fotogalerie

Česká fotbalová reprezentace odletěla do Ázerbájdžánu k předposlednímu kvalifikačnímu duelu

Jan Sýkora a jeho návrat do národního týmu

Nováček ve fotbalové reprezentaci Šimon Falta

Turbulence ve fotbalovém životě Václava Kadlece. Nedávno nebyl ani v sestavě Sparty, teď se vrací do reprezentace

Jsem šťastný, že zase hraju, říká Antonín Barák

Čtyřhodinový přesun z Prahy do Baku zvládli Jarolímovi svěřenci bez problémů. „Dlouhé lety pravidelně prospím," nedělal legionář z bundesligy Vladimír Darida žádnou vědu z náročného cestování.

„Minulý týden jsme letěli do Astany k zápasu Evropské ligy ještě o půldruhé hodiny déle a také jsme to zvládli," přidával se slávistický záložník Jan Sýkora.

„Jediná změna oproti cestám k předchozím kvalifikačním zápasům byla v tom, že jsme museli dopolední tréninky absolvovat v Praze až nezvykle brzy, abychom stihli odlet," vykládal trenér Karel Jarolím, který chce středeční dopoledne věnovat v Baku technicko- taktické přípravě a večer samozřejmě vyrazit se svými svěřenci na předzápasový trénink.

Bude mezi nimi i Jakub Jankto, který dorazil na sraz s virózou. „Jeden den stačil, aby se dal dohromady," potvrzoval lékař Petr Krejčí.

Trénink pochopitelně proběhne na novém Olympijském stadiónu na kraji Baku, kde se ve čtvrtek od 18 hodin středoevropského času zápas hraje.

„Hned po Evropských hrách jsme ho vyměnili za stadión Tofika Bahramova, který byl dějištěm reprezentačních zápasů v minulosti," připomínají domácí organizátoři, že fotbalový stánek pojmenovaný po ázerbájdžánském rozhodčím, který ve finále mistrovství světa 1966 svým sporným a dodnes nerozřešeným verdiktem při střele Hursta dopomohl Anglii k výhře nad Německem, už víceméně dosloužil.

Národní tým hraje své duely buď na Olympijském stadiónu, který byl postavený pro Evropské hry v roce 2015 a má kapacitu 68 700 diváků nebo v menší Bakcell Areně, kde naposledy ázerbájdžánská reprezentace hostila San Marino. Jen mimochodem - moderní olympijský stánek by měl při evropském šampionátu v roce 2020 hostit tři zápasy základní skupiny a jedno čtvrtfinálové utkání.

Čeští fotbalisté se tak budou moci ve čtvrtek večer utěšovat alespoň tím, že za tři roky se třeba do Baku zase podívají a budou mít o co hrát. Tentokrát jim už o nic nepůjde, protože kvalifikace o účast na světovém šampionátu v Rusku je nenávratně ztracena a duel bude tudíž jen formalitou.

„Škoda, ale o vítězství a o body nám samozřejmě půjde," ujišťoval Jakub Brabec, že i prestiž je pro český tým motivací.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články