Hlavní obsah

Koller proti Moldavsku chybět nebude

PRAHA

Fotbalová reprezentace o svého nejlepšího kanonýra před středečním kvalifikačním utkáním v Olomouci s Moldavskem nepřijde. Útočník Jan Koller absolvoval během víkendu všechny tři tréninky bez větších potíží a ulehčil tak kouči Karlu Brücknerovi rozhodování, zda povolat dalšího náhradníka. V týmu zůstává i Štěpán Vachoušek, který už v neděli vyklusával.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Koller na tréninku reprezentace

Článek

Koller ani po nedělním dopoledním tréninku nejevil známky potíží, které měl ještě před několika dny po operaci, jejíž důvody dodnes neodtajnil.

Svůj stav už nemusel průběžně konzultovat s lékaři národního týmu jako při páteční přípravě. "Do středy budu v pořádku, nemám potíže," usmíval se spokojeně dortmundský fotbalista, na jehož branky už tradičně reprezentační celek nejvíce spoléhá. Brückner si nechává raději zadní vrátka. "Taková zranění bývají zrádná, ale věřím, že už problémy nepřijdou," liboval si kouč.

Nakonec Brückner bude muset asi některého z hráčů nechat nuceně odpočívat v hledišti, protože na soupisku pro zápas může zapsat pouze osmnáct fotbalistů. Dodatečně nominovaný Vachoušek totiž zatím tým neopustil, přestože se zdálo, že zranění z pátečního tréninku jeho start definitivně vyloučí. Dnes už ale pobíhal po strahovském trávníku a šanci, že bude připraven, označil za padesátiprocentní. "Když bude v pořádku, pojede s námi," uvedl Brückner na adresu slávistického fotbalisty.

Dnešní trénink ve strahovském vedru byl poslední přípravou v Praze. Po společném obědě měli reprezentanti volno, do Olomouce se vydají v pondělí ráno. Do hanácké metropole dorazí národní tým v pravé poledne a na podvečer už má zajištěn první trénink.

Reklama

Související témata: