Hlavní obsah

Brückner sledoval Slováky, zaujala ho jejich ofenziva

Český reprezentační kouč Karel Brückner v úterý na stadiónu v Bratislavě sledoval výhru slovenských fotbalistů nad Maltou. Zvláště domácí tým pozoroval velmi pečlivě, protože slovenský celek bude 6. září druhým soupeřem jeho mužstva v kvalifikaci mistrovství Evropy. Brückner viděl, že národní tým čeká v Bratislavě za tři týdny tvrdá práce, protože Slováci se prezentovali kvalitním výkonem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Karel Brückner

Článek

Brückner ještě dnes dopoledne řídil v Praze na Strahově trénink svých svěřenců, ale po obědě v době hráčského volna vyrazil ve společnosti mluvčího týmu Lukáše Tučka do Bratislavy. A nadcházejícího soupeře našel v dobré pohodě.

"Byla to z pohledu Slováků určitě vydařená příprava, bez ohledu na slabšího soupeře. Poradili si s ním velmi jistě a prokázali svou vyspělost ve všech směrech," řekl trenér, podle kterého je zřejmé, že slovenský tým generačně dozrál a je velmi dobře poskládán.

Šebo podal kvalitní výkon

Především v ofenzivě je prý Slovensko velmi silné. "Má zde velký potenciál, a to i bez ohledu, že se dnes Vittek rychle zranil a moc si nezahrál," mínil kouč. A jak si vedl debutant Šebo, autor hattricku? "Zaujal mě už v páté minutě, kdy neměl ještě žádnou vstřelenou branku na kontě. Ve všech směrech podal kvalitní výkon, jeho výhodou je dravost a pohyb," pochválil Brückner slovenského hrdinu večera.

Se svým českým kolegou Dušanem Fitzelem, který vede Maltu, se nestačil sejít. "Bylo to všechno hodně rychlé, okamžitě po zápasu vyrážíme do Uherského Hradiště," vysvětlil Brückner. V jihomoravském městě se ve středu večer hraje přípravný zápas ČR - Srbsko, fotbalisté se na Moravu přesunou dopoledne z Prahy letecky.

Reklama

Související témata: