Hlavní obsah

Poborský o Nedvědově konci věděl, tým ne

PRAHA

Zatímco spoluhráči o Nedvědově rozhodnutí skončit v reprezentaci nevěděli, jeho nejbližší přítel Karel Poborský ho znal už několik dní. Překvapen jím nebyl ani hráčův manažer Zdeněk Nehoda.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Poborský při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Zdeněk NEHODA, Nedvědův manažer: "Samozřejmě jsme o tomto kroku s Pavlem diskutovali, konečné rozhodnutí bylo na něm. Směřoval k němu už po mistrovství světa. Bylo by pro mě překvapením, kdyby se rozhodl v reprezentační kariéře pokračovat. Celková situace, i ta v Juventusu, tomu přispěly. Na druhé ligy se nevztahují reprezentační přestávky. Chyběl by u některých zápasů. Pokračování v reprezentaci nic nenahrávalo. Toto jeho rozhodnutí je definitivní."

Karel POBORSKÝ, bývalý reprezentační spoluhráč a největší fotbalový kamarád: "Pavlovo rozhodnutí chápu. Dokážu se vžít do jeho pocitů. Skončil stejně jako já a musím přiznat, že jsem o tom už pár dní věděl. Řekl mi to. Ale nijak zvlášť jsme spolu jeho další budoucnost v nároďáku nerozebírali. Nechtěl jsem ho ovlivňovat, protože jde o závažný a těžký krok, ke kterému musí každý dospět sám. U jeho rozlučky osobně bohužel nebudu, protože v Budějovicích máme ve středu dva tréninky. Ale v televizi se na zápas určitě podívám."

Karel BRÜCKNER, trenér reprezentace: "Snesli jsme mu spoustu argumentů, proč má pokračovat. Konečné rozhodnutí bylo na něm a my ho respektujeme." Petr ČECH: "Pavel je jedním z nejlepších fotbalistů v historii našeho fotbalu. Měli bychom proto jeho rozhodnutí respektovat. Věřím, že se mu dostane v jeho posledním zápase skvělého rozloučení, protože si to za vše, co udělal pro český fotbal zaslouží. Jsem velice rád, že jsem s ním a také s Karlem Poborským mohl hrát v jednom mužstvu."

Zdeněk GRYGERA: "Pavlovo rozhodnutí jsem slyšel teď v předsálí. Na tréninku jsme spíš na toto téma vtipkovali. Čekali jsme na něj, proto není nic připravené ani na rozloučení. Fotbalistů, kteří mohou nastoupit na jeho místě, je hodně, ale Pavel Nedvěd je jen jeden... Nechci teď hledat, kdo by měl převzít jeho vůdčí roli. To ukáže čas. Jsou tu Tomáš Galásek, Honza Koller, Marek Jankulovski... Najdou se i další. Bude to bez něho těžké, ale už v kvalifikaci na mistrovství světa jsme si hru bez Pavla zkusili. Musíme kvalifikaci na Evropu prostě zvládnout. Na to podle mne tohle mužstvo má."

Jaromír BLAŽEK: "On nám bude chybět nejen na hřišti, ale i v kabině a mimo ni. Pavel je silná osobnost, skvělý fotbalista. Takového těžko nahradíte."

Reklama