Hlavní obsah

Moldavsko - Česko 1:3Lvíčata duel s nožem na krku zvládla a dál zůstávají ve hře o postup

Kišiněv
Aktualizováno

Žádná lehká situace, nastupovat teprve ke čtvrtému utkání ve skupině a vědět, že jakákoliv ztráta by už znamenala konec všech nadějí. Fotbalová reprezentace do 21 let ovšem svůj úkol zvládla. V Moldavsku sice prohrávala, utkání ovšem otočila a 3:1 zvítězila. Kvalifikace mistrovství Evropy je tak pro ni nadále hratelná, byť na vedoucí tandem Chorvatsko - Řecko ztrácí šest bodů. Právě Chorvaté budou v březnu příštím soupeřem Lavičkova týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lvíčata konečně poznala v kvalifikaci také trochu radosti...

Článek
Fotogalerie

Skóre zápasu v Kišiněvě otevřel v 11. minutě Andrei Macritschii, ale vedení Moldavsku vydrželo jen chvíli, protože o čtyři minuty později vyrovnal Provod. Po hodině hry otočil stav utkání Bačo a třetí branku vstřelil v 71. minutě Knejzlík. Češi mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale Mihálik osm minut před koncem neproměnil penaltu.

Jedenadvacítka si v posledním letošním utkání připsala důležité tři body. Další zápasy ji čekají až na jaře, kdy se Lavičkův výběr nejprve utká 23. března doma s vedoucím Chorvatskem, na jehož hřišti v říjnu prohrál 1:5. O čtyři dny později se pak představí v Řecku.

"Ulevilo se nám, že jsme uhráli šest bodů, abychom zůstali na dohled týmů, které jsou nad námi," poukazuje trenér Vítězslav Lavička na sobotní vítězství 3:1 nad San Marinem. "Důležitost se na utkání podepsala, kluci bojovali víc se sebou. Ukázali charakter, což jsem před tím neviděl. Ukázalo se, že se začíná rodit tým," dodává kouč.

Na šampionát, který v příštím roce uspořádají Itálie a San Marino, postoupí automaticky jen vítězové devíti kvalifikačních skupin. Čtyři nejlepší celky z druhých míst čeká baráž o dvě zbývající místa na turnaji. Itálie má na rozdíl od San Marina účast jistou.

Kvalifikace ME fotbalistů do 21 let v Kišiněvě:
Moldavsko - Česká republika 1:3 (1:1)
Branky: 11. A. Macritschii - 15. Provod, 60. Bačo, 71. Knejzlík. Rozhodčí: Hennessy - Dynan, Gavin (všichni Ir.). ŽK: A. Macritschii, Damašcan - Knejzlík.
Moldavsko: Cebutari - Tibuleac (74. Pataman), Jalba (63. Oancea), Craciun, Tiscul, Marandici - A. Macritschii, V. Macritschii, Dragan - Damašcan, Boiciuc. Trenér: Oprea.
ČR: Staněk - Řezáč, Bačo, Král, Knejzlík - Mihálik, Trubač (57. Vaníček), Kulhánek, Sáček, Provod (89. Ladra) - Zajíc (70. Takács). Trenér: Lavička.
Tabulka 1. skupiny:
1.Chorvatsko541016:313
2.Řecko541015:213
3.Česko42118:87
4.Bělorusko52126:67
5.Moldavsko61055:163
6.San Marino50051:160

Reklama

Související témata: