Hlavní obsah

Mladí fotbalisté znají soupeře pro závěrečné boje o ME

Nyon

Česká fotbalová reprezentace do 19 let se v závěrečné fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy utká s Itálií, Řeckem a Polskem. Na červencový turnaj ve Finsku postoupí pouze vítězové sedmi skupin. Rozhodl o tom los v sídle UEFA v Nyonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Soupeře pro závěrečné boje o Euro zná i výběr do 17 let, který čekají majitelé rekordních devíti titulů včetně toho letošního Španělé, Ukrajina a Srbsko. Na květnový šampionát v Anglii postoupí vítězové osmi skupin a sedm nejlepších týmů na druhých místech.

Devatenáctka, která na letošním šampionátu postoupila do semifinále, je zatím v kvalifikaci stoprocentní. V úvodní fázi neztratila pod vedením trenéra Jana Suchopárka ve skupině se Skotskem, Arménií a Lucemburskem ani bod a měla skóre 11:0.

Sedmnáctka z úvodní části kvalifikace prošla z druhého místa, když výběr kouče Václava Černého nestačil pouze na vítěze skupiny Izrael. Na šampionátu si sedmnáctka zahrála jen jednou za posledních šest let.

Dnes byla také vylosována úvodní fáze kvalifikace o postup na šampionáty v roce 2019. Sedmnáctka se ve skupině utká s Norskem, Ázerbájdžánem a Albánií, devatenáctku čekají Chorvatsko, Makedonie a Lucembursko.

Reklama